Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 14 Únor 2012 09:00

KleopatraDivadlo Broadway bude mít desáté výročí a to se musí pořádně oslavit. 22. února nabízí tato scéna jedno z posledních představení úspěšného muzikálu Kleopatra, kde se sejdou všechny dosavadní představitelky – Bára Basiková, Ilona Csáková, Monika Absolonová, Gabriela Gunčíková a Kamila Nývltová.


Únor se nese ve znamení posledních 15 představení Kleopatry. Jeden z nejúspěšnějších muzikálů na české scéně navíc bude uveden i ku příležitosti desetiletého výročí Divadla Broadway. Ve středu 22. února od 18 hodin můžete navštívit speciální vystoupení a na pódiu se objeví všechny představitelky, které se v Kleopatře objevily - Bára Basiková, Ilona Csáková, Monika Absolonová, Gabriela Gunčíková a Kamila Nývltová. Bude to jedna z posledních šancí, protože o čtyři dny později, 26. února, se od 14 hodin odehraje derniéra tohoto muzikálu. Uvolní tak místo dalšímu dílu z repertoáru, muzikálu Hamlet, který se co nevidět začne zkoušet. Abyste nic nepropásli, vstupenky si rezervujte na pokladně Divadla Broadway nebo na obvyklých předprodejních místech.

Historie Divadla Broadway
KleopatraDivadlo s názvem mekky muzikálů, americké Broadwaye, vzniklo na místě, kde dříve stávalo kino Cinema Broadway, pak tu bylo kino Sevastopol a následně se opět vrátil název Cinema Broadway. Palác Sevastopol zde přitom stál už od roku 1938. Toto kino bylo ale uzavřeno v roce 1998 a objekt začal chátrat. V březnu 2001 si prostory pronajala společnost Divadlo Broadway, a.s., která ve spolupráci s partnery bývalé kino zrekonstruovala a vybudovala zde dnes známé třípodlažní Divadlo Broadway.

V současné době divadlo hraje Kleopatru, Kata Mydláře, Tři mušketýry a chystá Hamleta a Klíč králů. Za většinou děl je hudebně autorsky podepsán Michal David (Kleopatra, Kat Mydlář a Tři mušketýři). Hamlet je zase původní muzikál Janka Ledeckého. V něm se v titulní roli představí Václav Noid Bárta a Ofélii ztvární jeho životní partnerka Eliška Bučková. Klíč králů pak pochází od Daniela Landy.


 



Text: Aneta Šimonková
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!