Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 28 Duben 2014 09:00

adam a eva muzikálDivadlo Brodway ve čtvrtek 17. dubna 2014 slavnostně uvedlo premiéru nové muzikálové komedie Adam a Eva.  Příběh o stvoření světa přilákal slavné osobnosti z oblastí politického i kulturního života. V 19 hodin všichni usedli do svých sedadel a netrpělivě očekávali začátek představení. Já se také těšila. Čím muzikál zaujal a co od něj můžete očekávat?


Producent Oldřich Lichtenberg přítomné úvodem přivítal, poděkoval partnerům a popřál příjemný divácký zážitek. Scénář k muzikálu na motivy libreta Haliny Pawlowské napsal scenárista a režisér Zdeněk Zelenka. Skvělá hudba je dílem Bohouše Josefa. O texty k písním se postaral Boris Pralovszký, náročnou choreografii připravila Leona Qaša Kvasnicová a zajímavé kostýmy navrhl kostýmní výtvarník Roman Šolc.

V hlavní roli Evy se představila Michela Horká, kterou můžete znát z muzikálu Mata Hari. Martin Písařík se vtělil do Adama a společně tak vytvořili velice sympatickou zamilovanou dvojici. Jejich syna Kaina zahrál Tomáš Ringel. Pánbůh Josef Laufer tomu celou dobu pečlivě šéfoval společně s roztomilými andílky. Jediný, kdo poněkud vybočoval, byl Růžový anděl Jofiel v podání Tomáše Trapla, který vnesl do představení trochu teplého humoru. Anděl Čistoty okouzlil úplně každého v podání malé slečny Natálie Grossové. Role Lucifera seděla přímo na tělo rockerovi Josefu Vojtkovi. Mě osobně se moc líbil Čert Rozkoš, neboť Dita Hořínková je zjevně skrytá čertice.

 

adam a eva muzikál


Začátek příběhu je podobný tomu, který všichni znáte - když Bůh stvořil Adama a potom i Evu. Oba nakonec podlehnou pokušení, snědí jablko a jsou vyhnáni z ráje. Druhá část vás překvapí, protože je posazená do současného světa. Z čertů se stanou džentlmeni, z Lucifera je velice bohatý elegán, čertice je bohatá dáma, která tahá za nitky. Milenci Adam a Eva se toulají světem, užívají si svobodu a Bůh je má pořád rád pro jejich čisté duše. Ďáblovi se to ovšem vůbec nelíbí a usiluje o jejich zkažení. Slibuje jim bohatství, úspěch, rozkoš a hlavně peníze. Zpočátku to vypadá, že se mu to nepodaří uskutečnit, ovšem Adam z čisté lásky nakonec na jeho nabídku přistoupí. Je zajímavé sledovat boj mezi dobrem a zlem, nebem a peklem. Všichni tuto situaci totiž dobře známe z reálného života. Toužíme po tom mít prachy, ale je to ta skutečná cesta ke štěstí? Zda jsou důležitější peníze, nebo je tomu zcela jinak, se dozvíte na závěr představení, který možná někoho donutí i k hlubšímu zamyšlení.

V dalších rolích a alternacích účinkují herci jako Michal Slaný (Adam), Markéta Procházková (Eva), Tomáš Trapl (Lucifer), Ladislav Frej (Bůh), Michaela Dolinová (Čert Rozkoš), Lukáš Langmajer, Petr Ryšavý (Čert Mord), Jan Kopečný, Josef Vágner (Čert Humus), Petr Šudoma, Ladislav Korbel (Čert Mamon), Kateřina Gornioková, Veronika Hanušová, Radek Fišer, Karel Jinda (Čerti – company ), Filip Antonio (Kain), Dominika Elischerová (Anděl Čistoty), Michaela Zemánková, Eliška Ochmanová (Anděl Michael), Linda Hloušková, Eliška Ochmanová (Anděl Rafael), Jakub Šlégr (Růžový anděl Jofiel), Martina Ctiborová, Adéla Hájková, Alex Kolva a Jiří Minařík (Andělé – company).


Text: Martina Šmejkalová
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!