Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 05 Květen 2014 09:55

mime pragueNový pantomimický soubor MIME PRAGUE bude slavnostně pokřtěn v pondělí 12. 5. 2014 ve 20:00 v Divadle Komedie. Jeho sudičky se stanou Boris Hybner, Anna Polívková a Ladislava Petišková. Navíc jsou pozváni jako čestní hosté další osobnosti české pantomimy jako např. Bolek Polívka, Ctibor Turba nebo členky souboru Ladislava Fialky - Božena Fialková, Ludmila Bílková a Zdena Kratochvílová.


MIME PRAGUE je mladý soubor, který představuje novou vlnu pantomimy.  Na základě dlouholetých zkušeností a úspěchů jednotlivých členů se všichni rozhodli spojit své síly. Vytvořili tak profesionální dvanáctičlenné seskupení, jehož tendencí je reprezentovat současnou pantomimu nejen u nás, ale i ve světě. Vedení souboru se ujal Radim Vizváry, který patří mezi nejvýraznější představitele mimického divadla v Evropě.

„Naší filosofií je inovovat pantomimu v celé její komplexní divadelní tvorbě. Rozvíjíme její dramaturgii, poetiku a zdokonalujeme techniku mimu. Inspirujeme se současným uměním a vybíráme si témata blízká člověku 21. století. Spolupracujeme s mladými umělci z různých oborů, abychom posunuli pantomimu do podoby, která osloví dnešního diváka.“ říká Radim Vizváry.

 

mime prague


Křest se ponese ve slavnostním duchu, kdy soubor představí ukázky dosavadní tvorby. Přestože soubor MIME PRAGUE vznikl začátkem roku 2014, ve svém repertoáru má už celkem čtyři představení. V předvečer křtu, v neděli 11. 5. 2014, bude uvedena premiéra autorské inscenace FOLK YOU! v Baráčnické rychtě.


Text: Michaela Králová
Foto: Oficiální foto souboru





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!