Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 16 Únor 2015 19:00

mýdlový princ Do premiéry nové muzikálové komedie Mýdlový princ zbývá necelý měsíc. Už 12. března předvedou herci v Divadle Broadway, co se naučili a jak se s tímto dílem ztotožnili. Představení bude provázené písněmi Vaška Neckáře, které se těší stále velké oblibě. Jednu z hlavních postav ztvární herečka Tereza Kostková. Co prozradila v exkluzivním rozhovoru pro Kulturní servis Puls?


Jaké jste měla pocity, když vás oslovili s nabídkou na účinkování v nové hře Mýdlový Princ?
Měla jsem radost! Jednak se mi jeví moc příjemné obsazení, a vždycky jsem ráda ve své profesi, když se můžu setkat s lidmi, které normálně nemám možnost potkat. Putuji po divadlech, a tím se můžu setkávat s jiným prostředním, s trochu jiným divákem, s trochu jinými kolegy. Radek Baláš pro mě byl také silná motivace, protože je to podobný nadšenec do divadla jako já. Svůj ke svému sedá.

Prozradíte nám, jaké byly vaše dojmy po první čtené zkoušce?
Strašně se mi líbí ty písničky. Byla jsem úplně překvapená, protože jsem ne všechny znala. Samozřejmě ty velké hity známe. Ale kvalitou textu a kvalitou hudby těch písní, které byly vybrané, mám zatím oblíbené všechny písně.

 

mýdlový princ


V Mýdlovém Princi hrajete matku samoživitelku, jak se vám tato role ztvárňuje?
Jsem už ve věku, kdy se dá dobře představit, že se musíte snažit, abyste živila své ratolesti, ať už jste samoživitel nebo spoluživitel. Původně jsem vystudovaná paní učitelka v mateřské školce, takže se mi dobře ztotožňuje s profesí mojí nynější postavy. Člověk to spíš bere kompaktně, ten žánr, tu partu lidí, se kterou je. Vzhledem k tomu, že má člověk odehrané role opravdu třeba historicky těžko ztotožnitelné postavy, tak tohle je normálně současný civil, a ten se dá velmi snadno domyslet.

Proč by diváci měli přijít právě na Mýdlového Prince?
Rozhodně přijďte, jestli se chcete setkat s opravdu kvalitní hudbou, které je obecně pomálu. Připomenout si osobnost pana Neckáře, rozměr jeho duše, která v těch písničkách je, a která tím bude připomenuta. Pak je to krásná klasická česká věc. Já moc ráda podporuju českou tvorbu. Napsal to Radek Baláš, dává do toho sebe a my společně na tom participujeme.


Text: Alena Horáčková
Foto: Divadlo Broadway





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!