Kulturní servis Puls

Back Home
Pátek, 16 Prosinec 2016 20:00

Kulturní servis PulsUž pozítří, 18. prosince od 19 hodin, uvede Pražský komorní balet na jevišti Divadla na Vinohradech v premiéře komponovaný večer s názvem Mysterium času. Pojďte s námi čas na chvíli zastavit a užít si poslední adventní neděli se třemi osobitými, zbrusu novými choreografiemi na hudbu českých skladatelů. Jejich autory jsou Ondřej Vinklát, Marek Svobodník a Hana Polanská Turečková.


Inspirací pro nejnovější choreografii Ondřeje Vinkláta, duet muže a ženy nazvaný Teď², byla krása a pomíjivost okamžiku. Autorem hudby, jež vznikla speciálně pro tento večer, je mladý talentovaný skladatel Marek Pavlíček. Marek Svobodník připravil na motivy proslulé básně Edgara Allana Poea Havran černou taneční grotesku plnou absurdního humoru s názvem Chvilka POEzie. Volba hudby padla v jeho případě na Jaroslava Ježka a Bedřicha Nikodéma. Hana Polanská Turečková vytvořila abstraktní choreografii na nadčasovou skladbu Miloslava Kabeláče Mysterium času. Dílo, které je postaveno na velmi silném vizuálním a hudebním dojmu, a dalo celému večeru název, jej také uzavře.

Vstupenky na nedělní představení jsou k zakoupení na webové stránce http://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/MYSTERIUM-CASU

Máte rádi Pražský komorní balet? Zajímá Vás co se děje za scénou jednoho z nejvýznamnějších českých tanečních souborů? Chtěli byste si včas rezervovat nejlepší místa v hledišti? Nebo se osobně setkat s tanečníky? Staňte se členy Klubu přátel PKB a získejte několik výhod najednou!

Členství v Klubu přátel PKB může být též vhodným dárkem pro vaše nejbližší! Více informací najdete na http://prazskykomornibalet.cz/podporte-nas/klub-pratel-pkb/


Kulturní servis Puls

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!