Kulturní servis Puls

Back Home
Pátek, 23 Březen 2012 09:00

JamRockPáté pokračování festivalu JamRock i letos nabídne desítky nejslavnějších jmen domácí hudební scény a nebudou chybět ani zahraniční kapely. Sejdou se již tradičně pod rozhlednou Rozálka v Žamberku ještě před koncem školního roku ve čtvrtek 14. června a párty se po následující dva dny nezastaví. Těšíte se?


O konečné podobě line-upu rozhodovali z velké části také fanoušci festivalu, kteří mohli na webových stránkách akce hlasovat, které kapely by na letošním JamRocku viděli a slyšeli raději než jiné. Anketa vyvolala mezi publikem nadšení a své návrhy lidé vyjadřují nejen prostřednictvím hlasování, ale také na Facebooku, jenž se tipy, návrhy a připomínkami hemží už několik měsíců.

„Máme za sebou první kolo složené z českých kapel, které u nás za čtyři roky byly. Teď probíhá druhé, v tom se o přízeň fanoušků ucházejí skupiny, které by se k nám podívaly poprvé,“ komentuje výsledek úspěšného nápadu hlavní pořadatel JamRock festivalu Libor Pavlata.

JamRockZahraje domácí hudební špička
Základnu žamberského programu tvoří jména nejslavnějších českých a slovenských hudebníků, z nichž mnozí jsou vlastníky hudebních ocenění Anděl za rok 2011, jako například držitel ceny za nejlepšího zpěváka a nejúspěšnější album Tomáš Klus, zahraje i skupina roku Mandrage nebo nominovaná Anna K.

Kromě „oandělovaných“ hvězd na třech festivalových pódiích vystoupí i desítky dalších osvědčených kapel. V Žamberku zahrají třeba známí Wohnouti, Support Lesbiens, MIG 21, Vypsaná Fixa, Shatter nebo brati zo Slovenska Horkýže Slíže a No Name.

Line-up doplní i zahraniční hosté z celého světa, mezi nimi třeba Keko Yoma z Chlle, AdamBomb ze Spojených států, Noctem ze Španělska, The Feud z Velké Británie a spousta dalších.

JamRockVedle metalu i zahraniční hvězdy
Zásadní inovaci přichystali tvůrci festivalu na úvodní čtvrtek, který byl v minulých letech zasvěcen výhradně příznivcům tvrdého metalu. Na tom se ani letos nic nezmění, skupiny vřeštících hudebníků však na druhém pódiu doplní i několik zahraničních kapel v čele s výrazným a všeobecně známým jménem.

Ona zahraniční hvězda navíc nezahraje pouze obvyklých festivalových padesát minut, ale regulérní minimálně hodinu a půl trvající koncert. „Vzhledem k tomu, že chceme zachovat nízké ceny na JamRock jako takový – tedy na pátek a sobotu, a proto, že je čtvrtek  finančně náročný, bude se platit zvlášť,“ doplnil Libor Pavlata i drobný technický detail.

Bližší informace k festivalu budou už za nedlouho dostupné na webu www.jamrock.cz, které se však touto dobou upravují, takže buďte trpěliví. Vstupenky seženete v tradičních předprodejních sítích Ticketpro nebo Ticketportal za 450 korun.

 



Text: Jitka Hemelíková
Foto: Jam Rock





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!