Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 05 Červenec 2012 09:00

Benátská noc Pořadatelé festivalu Benátská noc přichystali na 20. ročník opravdu lákavý hudební program. Na novém místě, v libereckém Vesci, se mohou návštěvníci od 26. do 29. července těšit na populární kapelu Kabát, písničkáře Jaromíra Nohavicu či zpěváka a skladatele Daniela Landu. Zahraničními hosty budou třeba Bryan Adams a režisér Emir Kusturica s kapelou The No Smoking Orchestra.


Už z těchto jmen je jasné, že Benátská noc opět nabídne velmi pestré hudební menu. Na své si tak přijdou rockeři, folkaři, ale i milovníci punku či popu. Festival odstartuje na dvou pódiích už ve čtvrtek „Slovenským večerem“, během něhož zahrají například Peter Nagy, Kristina, Horkýže Slíže či No Name. V dalších třech dnech začne program už kolem třinácté hodiny, a to hned na pěti různých scénách.

Benátská noc Ty jsou označeny čísly od jedné do pěti a rozlišeny barvami. Na prvních dvou pódiích bude asi největší nával, vždyť hned v pátek zde zahrají například Emir Kusturica, Mig 21, Bryan Adams, Jarek Nohavica či německá metalová parta Gamma Ray. Z dalších scén můžeme v první ostrý festivalový den z nabídky vybrat třeba Rybičky 48, Dogu či Aleše Brichtu.

Také sobota bude pořádně nabitá. Návštěvníci se můžou těšit na Vypsanou fiXu, Kabát, Chinaski, Mandrage, Petra Koláře, Mňágu a Žďorp či finskou rockovou kapelu Sunrise Avenue, která boduje aktuálně po světě s hitem „Hollywood Hills“ z aktuálního alba Out Of Style. Neděle pak završí parádní nálož hudby koncerty interpretů, jako jsou Debbie, Václav Neckář s kapelou Bacily, Tomáš Klus či Daniel Landa, který udělal pro Benátskou noc letní koncertní výjimku. Program v poslední den navíc skončí už ve 22 hodin.

Ještě před hudební produkcí mohou v neděli dopoledne od 10.30 fanoušci zhlédnout na divadelní scéně komedii Františka Ringo Čecha „Pravda o zkáze Titaniku“. Návštěvníci se mohou ale pochopitelně těšit i na další bohatý doprovodný program. Vstupenky na Benátskou noc, které jsou k dostání v sítích TicketArt Ticketportal, vyjdou nyní na 1590 korun. Více informací a kompletní program najdete na oficiálních stránkách festivalu www.benatskanoc.cz.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!