Kulturní servis Puls

Back Home
Pátek, 10 Srpen 2012 14:30

Open Air FestivalLetiště v Panenském Týnci se 9. srpna 2012 zaplnilo návštěvníky Open Air Festivalu. Ten zahájil už svůj třetí ročník. Na čtvrteční program se sjely stovky lidí, které rozpohybovaly stage. Vystoupily skupiny jako Rybičky 48, Wohnout nebo Velvet Underground revival.


Přestože se brány do areálu rozevřely až odbíjením třetí, lidé z celé České republiky se sjížděli už v dopoledních hodinách. Návštěvníci měli možnost využít kyvadlovou dopravu zajištěnou OAF z Prahy. Vstup ve čtvrtek byl navíc zcela zdarma! 

Open Air FestivalV půl čtvrté vypukl dlouho očekávaný hudební festival českou kapelou Uširváč. Po ní následovali Plexis. S odbytím šesté hodiny se otevřela ostatní pódia. Sunflower bitches DJs, Dj Tráva, Sever Sound DJs, Dj Friky a další jezdci na deskách zajistili zábavu všem tanečníkům. O2 zóna nabídla dlouho trvající zábavu v podobně oldies party 80‘ & 90‘ Jirky Neumanna.

Největší senzaci nepochybně vyvolala skupina Wohnout, která zakotvila v půl desáté na MF DNES Stage. Kluci zahráli především hudební pecky ze svého nového alba Našim klientům. „Hledáme zpěváka“, „Gastrosexuál“, „O básnících“, „Dobrý den, pane Kohák“ nebo například „Padák“. Po více než hodinovém koncertu nenechali své fanoušky na pochybách a mezi přídavky byly takové hity jako „Še-ve-le-ní“ a „Svaz českých bohémů“.

Mimo taneční parket zajišťovaly zábavu nesčetné soutěže a reklamní dárečky. Google stánek si pro své soutěžící přichystal spoustu zajímavých cen v podobě taštiček, triček, frisbee a dalších. Velkou konkurencí mu byl Amundsen, který své zákazníky také hojně obdarovával.

Open Air FestivalAni o občerstvení rozhodně nebylo nouze. Stánky s jídlem i pitím se řadily podél areálu a nabízely lákavé chuťovky jako nudle, hranolky, hamburgery a také posezení u Staropramenu nebo v čajovně.

Půjčovna sportovního náčiní zabaví návštěvníky například volejbalem, street ballem a dalšími hrami. Festival myslel také na děti. Nejen, že ratolesti do 12 let měly vstup zdarma, zároveň pro ně byla připravena Dětská Zóna.

 

Na deseti stagích nabídne festival multikulturní představení. Ze zahraničních hvězd se představí Gorillaz Sound System, Fatboy Slim nebo duo Booka Shade. Skotská písničkářka Amy Macdonald ovládne pódium v sobotu večer.  Z široké škály české hudební scény se můžeme těšit nejen na Xindla X, Tomáše Kluse, Skyline, Nightwork a Mandrage, ale také na takové legendy jako Ivan Mládek a Anna K. Milovníci literatury budou mít možnost vyposlechnout si autorské čtení Emila Hakla.

Ti, co OAF nestihli, si nemusí zoufat. Vstupenky jsou stále k dostání a program na víkend bude stát opravdu zato. Podrobnější informace naleznete na oficiálních stránkách festivalu www.openairfestival.cz.


Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce


 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!