Kulturní servis Puls

Back Home
Pátek, 05 Duben 2013 11:00

ostravský majálesOstravský Majáles oslaví ve středu 24. 4. příchod máje opravdu stylově. Návštěvníkům nabídne na hlavní scéně kapely jako Vypsaná Fixa, Mandrage, J.A.R nebo Morčata na útěku. Doprovodný program bude plný kreativity, kultury a také sportu. Literární noc, Umění v konzervě, Majálesový Volleyball Cup a mnoho dalších her a zápasů!


Letošní Majáles Ostrava 2013 si na svém programu nechal opravdu záležet. Doprovodné akce jsou stejně jako hudební scéna nabité zajímavými vystoupeními. Oproti loňskému místu konání ve Slezskoostravském hradu se tentokrát oslavy budou konat v Dolní oblasti Vítkovic.

Od 3. dubna probíhají v rámci ostravského Majálesu 2013 doprovodné programy ve formě sportovních zápasů, závodů, divadelních vystoupení a mnoha dalších. Tyto programy vyvrcholí ve středu 24. dubna  Majálesovým průvodem centrem města. Jak sami organizátoři tvrdí: „Letošní rok bude fenomenální.“ Průvod masek, nejstarší tradice ostravských oslav, nakonec odmění tu nejlepší.

Majáles Ostrava 2013 je mimo jiné zároveň  součástí studentské propagace na podporu slučování ostravských univerzit. Kampaň stejně jako téma průvodu nese název „Jdeme od toho spolu!!!“ A právě tomuto programu je věnována přednáška Studenti studentům o Integraci, která má za úkol podpořit a informovat veřejnost a zájemce o vztazích mezi univerzitami.

Hlavní scéna se na několik hodin stane domovem kapel BAGS, Vypsaná Fixa, Hentai Corporation a Toxique. Večerní program odstartují Pub Animals, dále Mandrage, J.A.R. a Morčata na útěku. Na druhé scéně roztančí hlediště Bandaband, My10Planets, Nanosféra a další.

ostravský majáles


Ze světa sportu Majáles připravil streetball, nohejbalový turnaj, Volleyball Cup, fotbálkový turnaj nebo například Stepmanii a cyklojízdu Ostravou. Z oblasti kultury a umění oslavy nabídnou divadlo, literaturu i umění.

Letošní Literární noc nabídne nestárnoucí téma harlekýnek. Vystoupení Umění v konzervě představí divákům „levné, rychlé umění pro každého“. Příběh o tom, jak je krásné být milován, ale nesnesitelné být zamilován, odkáže na zamotané milenecké vztahy v představení Sen noci Svatojánské. Z nůše sociální konvergence si Majáles pro své oblíbence připraví Speed Dating. „Opravdu myslíte, že uniknete závislostem?“ Právě tuto myšlenku návštěvníkům objasní první divadelní inscenace, kybermytologické mystérium Na hře závislý.

Ostravský Majáles nabízí slevy na vstupné, které mohou návštěvníci získat hned několika způsoby. Cena vstupenky v předprodeji se tedy pohybuje již od 70 Kč. Zároveň si včasní návštěvníci mohou užít několik velice příjemných bonusů v podobě zvýhodněných „Majálesových menu“.

Není pochyb, na návštěvníky Majáles Ostrava 2013 čeká nejen pestrý a v mnoha směrech nevšední a neotřelý program, ale především zábava, soutěže, dobrá hudba a přátelská atmosféra!



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!