Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 14 Červenec 2014 10:54

české hradyHudební festival České hrady odstartoval 11. a 12. července na Točníku. Kdo se nelekl nepříznivé předpovědi a dorazil, rozhodně nelitoval - užil si festivalovou atmosféru i sluníčko. Na dvou stagích vystoupil například Tomáš Klus, Wanastowi vjecy, Xindl X nebo Mandrage. Druhá zastávka bude na hradě Švihov a to příští víkend 18. a 19. července.


Festivalová sezóna je v plném proudu a o víkendu 11. a 12. července se přihlásily o slovo také České hrady. První část se konala již tradičně na hradě Točník. Druhým rokem byl areál umístěn na loukách pod hradem, které poskytovaly více místa i pohodlí pro tisíce fanoušků, kteří si nenechali festival ujít.

Ještě v průběhu pátku to vypadalo, že bez pláštěnky a holin nebude možné festival absolvovat. Kdo se ale nenechal pátečním deštěm odradit a vydržel do soboty, užil si slunečného počasí i hudby řady hudebníků.

Desátý ročník Českých hradů začal pátečním karnevalem a koncerty kapel Portless či Horkýže slíže a Sto zvířat. Sobotní program odstartovala kapela Abraxas a následoval ji idol náctiletých Adam Mišík.

české hrady


V sobotu vystoupila ale také oblíbenec všech dívek a žen, písničkář Tomáš Klus, který zahrál písně z nového alba Proměnamě, ale nechyběly také starší hity jako „Marie“ či „Malčik“ z filmu Anglické jahody. Písničkáře vystřídali na menší stage UDG s písněmi „Kurtizána“, „Zvědavá“ a další.

Pokud se někdo těšil na Mira Žbirku byl zklamaný. Slovenský zpěvák totiž nedorazil. Pravděpodobně kvůli zdravotním obtížím, ty ho rovněž donutily ke zrušení návštěvy Karlových Varů a představování nové písně k filmu Fair Play. Místo v programu zaplnila skupina Buty.

Zábavnou show přispěli do programu také Monkey Business a Tonya Graves, kteří vystoupili v zelených oblečcích. Pomyslný vrchol večera měli na starosti Wanastowi vjecy, kteří rozezpívali a roztančili tisíce lidí. Xindl X i přes drobné problémy se zvukem rovněž nezklamal a pracoval skvěle s publikem, jak je u něj zvykem. Celý hudební víkend uzavřeli hodinovým vystoupením Mandrage. Ti zahráli „Už mě víckrát neuvidíš“, „Šrouby a matice“ i „Františkovy lázně“ a mnoho dalších hitů.

Festival České hrady si budou moci užít fanoušci během dalších letních víkendů a to například na hradech Švihov, Kunětická hora, Rožmberk nad Vltavou, Bezděz a na Moravských Hradech Veveří, Hradec nad Moravicí, Bouzov.

české hrady


Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Sylvie Zapletalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!