Kulturní servis Puls

Back Home
Neděle, 23 Srpen 2015 14:55

festival z lásky k českuČeská muzika, dobré jídlo a pití, napínavá soutěžní klání a skvělá nálada doprovázely v neděli 16. srpna 2015 v letním kině Houšťka v Brandýse nad Labem první ze série koncertů Z lásky k Česku. Návštěvníky sice odpoledne zkropil déšť, ale protože byl po vlně veder vítaný, většině z nich na náladě neubral.


Open air koncert je především svátkem hudby. A ta byla skvělá. Mladí interpreti – Patricie či skupina Like It – se rozhodně neztratili, na poprockovou notu zahrála skupina Všichni svatí.  Divákům se představila i slovenská skupina Družina, která hraje podobný styl hudby jako Čechomor. Petra Černocká zazpívala své největší hity, stejně jako Václav Neckář, kterého diváci nechtěli pustit z pódia a tleskali mu vestoje. A samotný Čechomor, hlavní hvězda koncertu? Ten kromě svých hitů předvedl, že se nebojí ani experimentů. Ten, kdo přišel, byl svědkem světové premiéry – spojení skupiny Čechomor s Kumpánovými muzikanty. Ti se „specializují“ na dechovku, ale předvedli, že dokáží zahrát pop a třeba i swing. Největším hitům skupiny Čechomor přidali nový a velmi zajímavý zvuk.

Celé odpoledne i večer si mohli návštěvníci koncertu zakoupit občerstvení a ochutnat tak něco z bohatého sortimentu masozávodu K-Purland a dalších surovin pořízených v Kauflandu. Klobásy, steaky, langoše, bramboráky a spoustu dalších dobrot mohli zapít nealkoholickými nápoji a pivem, dobrým vínem či něčím ostřejším.

K dobré zábavě patří i napínavá soutěž. Pro návštěvníky koncertu Z lásky k Česku jich bylo připraveno několik. Určitě nejnapínavější byla hra o auto. Návštěvník akce, který se během odpoledne zapojil do SMS soutěže a poslal nejrychleji správnou odpověď, vyhrál krásnou Škodu Octavia.  Autem sice neodjel, protože si ho teprve vyzvedne v jednom pražském autosalonu, ale i tak byl nadšený a dlouho nemohl svému štěstí uvěřit. Symbolický klíč k novému vozu si převzal přímo na pódiu z rukou frontmanů skupiny Čechomor.

festival z lásky k česku

Děti mohly soutěžit o nejkrásnější výkres, který navíc může pomoci dobré věci. Dětské malovánky budou prodány a výtěžek půjde ve prospěch organizace Centrum Paraple, která pomáhá lidem ochrnutým po poškození míchy následkem úrazu nebo onemocnění v průběhu života v jejich těžké životní situaci.

Gurmáni pak měřili své síly s ostatními v soutěži o nejlepší grilované maso. V klání, kde mohli získat dárkovou poukázku do prodejny Kaufland a třeba i chladicí tašku K-Purland, soutěžili vždy proti sobě tři jednotlivci. Cílem bylo na grilu za pomoci různých ingrediencí připravit co nejšťavnatější a nejchutnější maso a také ho pěkně před podáváním nazdobit. Hlavní slovo při rozhodování o vítězi měl zkušený kuchař, specialista na grilované pokrmy. Soutěž byla velmi úspěšná a na šanci ukázat své umění u grilu se stála dokonce fronta!

Chtěli byste si užít krásnou atmosféru koncertu Z lásky k Česku? Chtěli byste také vyhrát auto? Pak máte ještě tři možnosti: 30. srpna v Loučkách u Litvínova, 4. září ve Strakonicích a 6. září v Třebíči. Nenechte si to ujít, rozhodně to stojí za to!

Text: Radar
Foto: Kaufland, Nicola Bernardová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!