Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 24 Srpen 2015 12:49

české hradyHrady CZ se po Bouzově přesouvají 28. a 29. 8. na Bezděz, kde svou letošní pouť zakončí. Festival letos u příležitosti svého 11. ročníku návštěvníkům nabízí rozšířený páteční program s šesti koncerty na dvou pódiích a po loňských ohlasech také opět komfortní stanování ve VIP Hradních kempech, organizátoři lákají také na rozšířený program pro děti. Páteční program zahájí v 18 hodin na speciálně upraveném autobusu, jenž funguje zároveň jako plnohodnotné koncertní podium, kapela Wohnout.


První festivalový den se mohou návštěvníci těšit také na Mandrage, Tomáše Kluse, Monkey Business, Pipes and Pints a Mydy Rabycad a tradiční karneval v maskách. V sobotu 28. srpna dvě velká pódia rozezní například kapely Chinaski, No Name, Wanastowi Vjecy, Čechomor, Mig 21 či zpěvačka Anna K.

Areál festivalu se z důvodu rozšíření programu otevře v pátek již v 16 hodin a vyrostou zde dvě festivalová pódia. V sobotu mohou návštěvníci přijít již v půl jedenácté. Organizátoři doporučují přijíždět na festival s předstihem, aby se zamezilo případným zácpám na parkovištích a u vstupů do areálů. Sobotní program začne v půl dvanácté a nabídne dále například koncerty Xindla X, Sto zvířat, Visacího zámku, Inekafe nebo Tata Bojs. Vystoupí zde také „hradní nováčci“ – kapela Gazdina Roba.

Na festival Hrady CZ se těší i samotní interpreti včetně Tomáše Kluse „Na festival Hrady CZ, jakožto i na Bezděz, se těším velice obrovsky. Je tam vždy tak, že dobře je slabé slovo,“ říká zpěvák, který chce po prázdninách na delší čas utnout svoji hudební kariéru. „Spojení atmosféry hradů a muziky se mi líbí, na hradech přece bylo dycinky živo,“ říká zpěvák. „Na Bezdězu budeme hrát písničky a specializovat se na to, abychom je zahráli dobře a měli se tam všichni pěkně pohromadě stejně tak,“ uzavírá Klus.

Na základě loňských pozitivních ohlasů návštěvníků jsou i letos na všech zastávkách festivalu k dispozici také bezpečné, oplocené, hlídané a osvětlené VIP Hradní kempy. Ty návštěvníkům nabídnou recepci i úschovnu s nonstop provozem, zázemí pro dobití mobilních telefonů, sprchy s teplou vodou, umývárny a sociální zařízení. I nadále bude možné stanovat zdarma ve stanovém městečku.

Nově se u vchodu do kempů objeví prodejna potravin, samozřejmostí jsou úschovny kol a batohů a velkokapacitní parkoviště. Festivalový areál se nachází na kraji obce Bezděz, zhruba tři kilometry od stejnojmenné železniční stanice. Hrad Bezděz včetně jeho prohlídkových tras si budou moci návštěvníci prohlédnout zdarma v rámci festivalové vstupenky, která zahrnuje vstupné na hrad.

české hrady

Festival Hrady CZ je i letos partnerem projektu Národního památkového ústavu s názvem Neobjevené památky, tentokrát organizátoři poprvé nabízí dokonce jednu vstupenku zdarma na dalších 36 historických objektů. Každý z osmi festivalových hradů má partnerskou „neobjevenou“ památku i ve svém regionu, konkrétně v případě Bezdězu je to hrad Grabštejn. Na Neobjevené památky je možné získat po předložení festivalové vstupenky vždy druhou vstupenku zdarma. Akce 1+1 platí po předložení festivalové vstupenky pro běžné prohlídkové trasy na všech 36 objektech neobjevených památek kdykoliv v období od 12. června do 30. září letošního roku.

Festival Hrady CZ se letos koná na Točníku ve Středočeském kraji (10. – 11. 7.), v Rožmberku nad Vltavou v Jižních Čechách (17. – 18. 7.), na Kunětické hoře u Pardubic (24. – 25. 7.), na Švihově u Klatov (31. 7. – 1. 8.), na Veveří u Brna (7. – 8. 8.), na Bouzově na Olomoucku (14. – 15. 8.), v Hradci nad Moravicí u Opavy (21. – 22. 8.) a na Bezdězu (28. – 29. 8.)

Permanentky na festival Hrady CZ lze již jen do dne před akcí zakoupit za sníženou cenu 680 korun v předprodejní síti Ticketstream. V nabídce jsou i speciální balíčky s ubytováním ve VIP Hradních kempech za aktuální cenu 880 korun. Lístky je možné zakoupit jako E-tickets i přes internet. Na místě budou permanentky k dostání za 780 resp. 1000 korun. V prodeji jsou i jednodenní lístky a pořadatelé poskytují slevy dětem do 6 a 12 let v doprovodu rodičů. Se vstupenkou na festival mají návštěvníci zdarma i vstup na jednotlivé hrady. Více informací na www.hradycz.cz a facebook.com/CESKEHRADY   Seznam Neobjevených památek lze nalézt na stránkách www.npu.cz

INTERPRETI NA BEZDĚZU:
Wohnout, Mydy Rabycad, Pipes and Pints, Monkey Business, Mandrage, Tomáš Klus, Gazdina Roba, Mig 21, Portless, Sto zvířat, Čechomor, Chinaski, Wanastowi Vjecy, No Name, Xindl X, Visací zámek, Anna K., Inekafe, Tata Bojs

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!