Kulturní servis Puls

Back Home
Pátek, 11 Září 2015 16:03

festival play fairJiž za několik dní v sobotu 12. 9. se v Hradci Králové uskuteční první ročník benefičního festivalu Play Fair, který pomůže starším lidem. Organizátoři slibují zábavu pro celou rodinu od 0 do 130 let. Na šesti různých podiích vystoupí více než 60 kapel a umělců, kteří se vzdali nároku na honorář, aby prostřednictvím Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci podpořili konkrétní projekty pro seniory.


Návštěvníci se mohou těšit např. na Chinaski, Ondřeje Brzobohatého, Mandrage, Lake Malawi, Ready Kirken, Matěje Rupperta nebo třeba Marpo&Troublegang a zástupci Ty Nikdy Label. Z nehudební produkce mohou diváci zhlédnout např. Listování Lukáše Hejlíka, Underground Comedy, představení Šárky Vaculíkové Milena má problém nebo divadelní hru Světýlka Potmě. Na nejmenší návštěvníky čekají pohádky od divadelního souboru Drak a spousta jiné zábavy. Společně s rodiči a prarodiči si mohou vyrobit tričko Babi a dědo, mám Tě rád nebo prostřednictvím počítačové aplikace vyzkoušet, zda se budou jednou podobat svým prarodičům. Dospělí se mohou zase obléci do speciálního obleku, který jim umožní zažít jaké to je, když už nám tělo neslouží jako zamlada.

Nad festivalem Play Fair převzalo záštitu Ministerstvo školství, tělovýchovy a sportu. Osobní záštitu pak ministryně práce a sociálních věcí paní Mgr. Michaela Marksová, ministr kultury pan Mgr. Daniel Herman, hejtman Královehradeckého kraje pan Bc. Lubomír Franc, hejtman Pardubického kraje pan Martin Netolický a primátor města Hradce Králové pan MUDr. Zdeněk Fink.

„Všichni, kdo za festivalem stojí, se snaží o jedno - aby lidé, kterým pomáháme, mohli prožít stáří doma a ne v domově a jako spokojené, aktivní a plnohodnotné období života obklopeni svými blízkými. To je i cílem patnácti projektů z celé České republiky, které budou z výtěžku festivalu podpořeny. Vedle finanční pomoci doufáme, že festival přinese i větší mediální pozornost problematice stáří. My všichni, kdo máme doma prarodiče a praprarodiče, můžeme např. myslet na to, aby se necítili osamělí,“ uvedla Taťána Kuchařová, předsedkyně správní rady Nadace Taťány Kuchařové – Krása pomoci.

festival play fair

Prostory pro konání festivalu poskytla zdarma společnost Festivalpark. Její majitel a hlavní organizátor festivalu, Radek Maliník, dodává:  „O tom, že chceme pomoct, jsme měli jasno již delší dobu. Hledali jsme akorát vhodnou formu a to se, myslím, povedlo. Více žánrový festival, kde se budou bavit zástupci všech generací naprosto splňuje veškeré naše počáteční představy.“ A vyjmenovává hlavní články festivalu: „Chtěl bych poděkovat všem umělcům, kteří vystupují bez nároku na honorář, sponzorům, mediálním partnerům a v neposlední řadě všem dobrovolníkům, kteří se na festivalu podílejí. Jen díky všem těmto zmíněným můžeme opravdu pomáhat. Poděkování samozřejmě patří i Nadaci Taťány Kuchařové – Krása pomoci, která naší pomoci dala jasnou vizi a tvář.“

Vstupenky zakoupíte v síti Pandaticket.cz za 340 Kč, případně můžete využít akce rodinného vstupného za 580 Kč. Děti do 3 let, vlastníci ZTP průkazu a senioři nad 65 let mají vstup na akci zdarma. Více informací naleznete na www.playfair.cz nebo na oficiálním FB akce https://www.facebook.com/pages/Play-Fair/1399592360337403

Přehled projektů, které budou podpořeny z výtěžku, naleznete na www.playfair.cz/nadace

Text: Nikola Poselová

Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!