Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 02 Květen 2016 10:00

Kulturní servis Puls Do světa vnímavosti a fantazie, do světa zvuků, vůní a fyzických prožitků zvou v Brně ti, kteří se nemohou spolehnout na svůj zrak. 27. ročník mezinárodního hudebního festivalu dětí a mládeže se zrakovým postižením Tmavomodrý festival se uskuteční od 12. do 15. května 2016.


V rámci festivalu, který organizuje Turistické informační centrum města Brna společně s TyfloCentrem Brno, přijede do Brna téměř dvě stě účastníků z České republiky, Slovenska, Polska a dalších zemí. „Na pódiu Sálu Břetislava Bakaly budeme obdivovat schopnosti zrakově handicapovaných. Jejich vnímavost a cítění hudby, které jsou mnohem citlivější a hlubší než vnímavost člověka, který se na svět dívá očima. Program bude opravdu zajímavý,“ zve na festival ředitelka Turistického informačního centra města Brna Jana Janulíková.

Doprovodný program je určený pro samotné účinkující, ale i pro veřejnost. Kromě výstavy v Galerii Vaňkovka se 4. května v parku na Moravském náměstí uskuteční také Tmavomodrý piknik, během něhož si všichni budou moci na chvíli zažít, jaké to je být bez zraku. Turistické informační centrum města Brna oživí centrum města také novou šifrovací hrou, kterou realizuje ve spolupráci se společností Cryptomania s.r.o. Cílem hry je upozornit veřejnost na problematiku integrace a stírání bariér mezi zdravými a handicapovanými občany. Při řešení šifer, založených převážně na práci s Braillovým písmem, hmatem a sluchem, bude mít nespornou výhodu ten tým, v němž bude hrát alespoň jeden zrakově handicapovaný.

Více informací na www.tmavomodry.cz

Kulturní servis Puls

 

 

Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!