Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 06 Říjen 2016 10:00

kulturní servis pulsFestivalu Žižkovská loutka se koná od čtvrtka 6. října do neděle 9. října 2016. Téměř třicet představení bude k vidění v divadelním stanu na nám. Jiřího z Poděbrad, v KC Vozovna (Za Žižkovskou vozovnou, 2687/18) a v kině Aero (Biskupcova 1733/31). Součástí budou i koncerty, výtvarné dílny pro děti či unikátní loutková střelnice. Festival zahájí ředitel organizace Za Trojku Jiří Snítil a místostarosta Alexander Bellu 6. října v 17.00 hod. na nám. Jiřího z Poděbrad.


Příspěvková organizace Prahy 3 ZA TROJKU pořádá festival Žižkovská loutka jako první ročník ambiciózního projektu, který by se měl do budoucna stát nejvýznamnějším loutkovým festivalem komerční i nezávislé scény v ČR. Letos se v Praze 3 představí loutkové soubory z ČR, Finska a Velké Británie. Více na www.zatrojku.cz/zizkovskaloutka/

Místostarosta Prahy 3 Alexander Bellu občanům vzkazuje: „Bude se jednat o jedinečnou podívanou, kterou si nenechte ujít. Kromě proslulého divadla Buchty a loutky a dalších špičkových souborů, bych rád upozornit např. na Noisy Oyster z Velké Británie, kteří divákům předvedou mnohokrát mezinárodně oceněnou hru Prostý Bob. Jsem rád, že se světová moderní loutkářská scéna představí právě u nás, v Praze 3“.

Bude z čeho vybírat. Diváci uvidí nejen nejrůzněji pojatá představení mnoha loutkářských souborů, ale i rozličné druhy loutek. Závěsné tradiční marionety doplní maňásci nebo javajky vedené zespodu, setkat se bude možné i s tzv. manekýny, což jsou velké, obvykle látkové loutky, které herec vodí před sebou.

kulturní servis puls

Téměř u všech produkcí se bude jednat o tzv. rodinná představení. To znamená, že nebudou výhradně určena dětem. S ohledem na návštěvníky jsou rovněž koncipována tak, aby zde nebyla problémem jazyková bariéra.

Vstupenky všech kategorií jsou k dostání v předprodeji na portálu a prodejnách Ticketpro nebo na https://www.mojetickety.cz/Shop/zatrojku/cs/Event/Detail/12/zizkovskaloutka. Koupit si je ale lze i přímo na místě, stejně jako v předprodeji, v několika formách. Třeba jako cenově výhodnou čtyřdenní permanentku na všechna představení, dvoudenní nebo jednodenní vstupenku, případně vstupenky na jednotlivé hry.

Polovic zaplatí děti, studenti a senioři či držitelé ZTP; pro rodiny s dětmi je připraveno zvýhodněné rodinné vstupné. Prostory divadelního stanu a KC Vozovna dokáží pojmout každý kolem stovky diváků, sedadla nejsou číslována.

Organizace Za Trojku spolu s místostarostou Prahy 3 srdečně zvou všechny občany Prahy 3 a dalších městských částí, spolu s návštěvníky našeho hlavního města: přijďte se pobavit, poučit, zasmát, zavzpomínat, přijďte objevit něco nového, něco neobvyklého, milého a zajímavého. Těšíme se na vás na Žižkovské loutce!

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!