Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 28 Červen 2012 09:00

Doba ledová 4Vědci dlouhá léta zjišťovali, jak se rozdělily kontinenty. V nové Době ledové 4 se setkáme s úplně novou teorií. Krysoveverčák Scratt jen opět hledal skrýš pro svůj žalud. I přes svou opatrnost, čistě omylem, rozdělil prastarou Pangeu na jednotlivé kontinenty a tím od sebe odtrhl také mamutí rodinku. Tentokrát si tvůrci opravdu vyhráli!


Všichni to známe. Něco najdeme, vlastníme a chceme si to schovat na horší časy. Přesně tak to má Scratt, když se pokouší zahrabat svůj poklad. Nešťastnou náhodou, už po čtvrté, při tom pukne země a on se dostane až do jejího nitra. Věci se dají do pochodu a nezůstane jen u zemětřesení. Roztržené kontinenty se od sebe začnou vzdalovat a přichystají tak našim přátelům nemalá dobrodružství.

Doba ledová 4Chlupatý Manny, šavlozubý Diego a líný Sid s babičkou jsou při zemětřesení odtrženi od mamutice Ellie a teenagerské dcerušky Broskvičky. Ledová kra je odnáší na míle daleko a přináší s sebou nebezpečnou společnost. Na své cestě domů je přepadnou piráti a všichni čtyři trosečníci se stanou zajatci kapitána Střeva. Ellie a Broskvička zatím vedou ostatní suchozemce k pevninskému mostu, kde se mají setkat s Mannym. Touha vrátit se ke své rodině a ochraňovat ji, přiměje Mannyho podnikat ty nejodvážnější  činy a Diego se Sidem mu jsou věrnými přáteli.

Manny musí čelit také další pohromě. Jeho malá holčička dospívá a mění se v slečnu. Ochranitelský pud mu káže chránit dcerušku za všech okolností, a tak přivede Broskvičku do nejedné trapné situace. Statečný Diego po cestě na moři potkává krásnou šavlozubou tygřici Shiru. Ta svou kuráží a samostatností stále překvapuje, ale sama pochopí, že rodina je víc než jen sloužit na lodi.

Doba ledová 4Doba ledová 4 je jednoduše film pro velké i malé diváky. Pobaví se u něj celá rodina a ti nejmenší se rychle naučí nazpaměť odříkat nejbláznivější hlášky. Rychlé spády a nepředvídatelnost situací každého připoutá k sedadlům. I když předem můžeme tušit šťastný konec, napínavé dobrodružství nás často nechá na pochybách a v nebezpečných chvílích budeme naší čtveřici držet palce. Během celého snímku se hodně nasmějete. Tatínkové možná budou souhlasně přikyvovat a usmívat se nad problémy Mannyho a jeho dospívající dcerky. Mezi favority se opět zařadí vačičáci Addie a Crash, kteří i za vážných situací zůstanou sví.

Naše neobvyklá smečka má premiéru už tento čtvrtek 28. června 2012. V hlavních rolích uslyšíte například Otu Jiráka, Jiřího Lábuse, Kateřinu Brožovou nebo Terezu Taberyovou.

Pro nadšence Doby ledové přichystalo nakladatelství Albatros Media malou specialitku v podobě knížky. Jedná se o interaktivní album, které ačkoliv se stejně jmenuje i vypadá jako Doba ledová 4: Země v pohybu, není to převyprávěný příběh. Součástí této edice je počítačová hra. Prostřednictvím web kamery a herních karet se tak můžete pohybovat v době ledové.

A jak celý příběh dopadne? Nechte se překvapit a přijďte do kin, kde Vás pohltí roztomilé trapasy, horečná dobrodružství, láska a pevné pouto k rodině. Nová rodinná pohádka je tady!

 



 



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Bontonfilm





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!