Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 09 Duben 2015 18:00

salát nicoisePomalu se začíná oteplovat - začíná správný čas pro odlehčení stravy a hubnutí do plavek. Máme pro vás další netradiční recept, který můžete vyzkoušet, tentokrát z kategorie saláty a zeleninová jídla. Příprava je nenáročná a rychlá, do půl hodiny máte připravený lahodný salát, který vás zasytí, a zároveň se budete cítit fit.

 

 

 

Suroviny (pro 4 porce):
6 vajec
2 plechovky tuňáka v olivovém oleji
500 g brambor
300 g zelených fazolek
150 g černých oliv Kalamata
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř

salát nicoise

Postup:
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a nakrájíme na dílky. Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky. 

Zelené fazolky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na poloviny. Vinný ocet dochutíme trochou soli, pepře a zašleháme do něj metličkou olivový olej. 

Brambory a fazolky dáme do mísy, přidáme zálivku a dobře promícháme. Poté rozložíme na jednotlivé porce, kde přidáme vejce, kousky scezeného tuňáka a olivy. 

Tip:
V létě do salátu přidáme i voňavá rajčata. Výbornou čerstvou zeleninu zakoupíte v prodejnách Kaufland.

Energetická hodnota na porci: 1524 kJ / 364 kcal
Tuky: 17 g  
Sacharidy: 27 g
Bílkoviny: 26 g


Text: Kris
Foto: Kaufland





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Vaříme pro radost: Salát Nicoise
Pomalu se začíná oteplovat - začíná správný čas pro odlehčení stravy a hubnutí do plavek. Máme pro vás další netradiční recept, který můžete vyzkoušet, tentokrát z kategorie saláty a zeleninová jídla. Příprava je nenáročná a rychlá, do půl hodiny máte připravený lahodný salát, který vás zasytí, a zároveň se budete cítit fit.
Suroviny (pro 4 porce):
6 vajec
2 plechovky tuňáka v olivovém oleji
500 g brambor
300 g zelených fazolek
150 g černých oliv Kalamata
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce vinného octa
sůl
pepř
Postup:
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a nakrájíme na dílky. Vejce uvaříme 10 minut natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky.
Zelené fazolky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a nakrájíme na poloviny. Vinný ocet dochutíme trochou soli, pepře a zašleháme do něj metličkou olivový olej.
Brambory a fazolky dáme do mísy, přidáme zálivku a dobře promícháme. Poté rozložíme na jednotlivé porce, kde přidáme vejce, kousky scezeného tuňáka a olivy.
Tip: V létě do salátu přidáme i voňavá rajčata. Výbornou čerstvou zeleninu zakoupíte v prodejnách Kaufland.
Energetická hodnota na porci: 1524 kJ / 364 kcal
Tuky: 17 g
Sacharidy: 27 g
Bílkoviny: 26 g
 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!