Kulturní servis Puls

Back Home
Pátek, 10 Červenec 2015 10:41

domácí paštikaMáte mlsný jazýček, ale žádný nápad, co byste si mohli doma uvařit? Vyzkoušejte domácí paštičku z vepřových jater, voňavou pochoutku nejen pro labužníky. Její příprava je velmi snadná, a nakonec můžete mít příjemné pohoštění nejen pro sebe, ale třeba i pro nečekanou návštěvu.




Ingredience:
400 g vepřových jater
50 g slaniny Karlova koruna
50 g másla
1 ks cibule
125 ml smetany
1 lžíce koňaku
paštikové koření
sůl

domácí paštika

Postup:

1. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a vyškvaříme na pánvi. 

2. Přidáme na jemno nakrájenou cibulu, necháme zpěnit. Následně přidáme játra pokrájená na malé plátky a společně dusíme.

3. Vzniklou směs propasírujeme sítem nebo rozmixujeme. Dle chuti osolíme a okořeníme, přidáme koňak, smetanu a máslo a dobře promícháme.

4. Směsí naplníme formu a necháme v lednici nejlépe přes noc ztuhnout a uležet.

 

Text: Penny Market
Foto: Penny Market





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!