Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 11 Červenec 2016 10:00

kulturní servis pulsMáte rádi vůni čerstvého chleba? Zbožňujete, když můžete uždibovat lahodný měkký bochánek? Upečte si domácí pečivo, na kterém si smlsne celá rodina. Zapojte se do soutěže, kterou pro vás připravil Kulturní servis Puls, a vyhrajte poukázku na nákup v Penny Marketu.





Suroviny:
400 g chlebové mouky
1 ½ lžičky soli
1 lžička sušeného droždí PENNY
200 ml vlažné vody
3 lžíce olivového oleje + na vymazání kastrolu
1 menší cibule
50 g slaniny Karlova Koruna
1–2 snítky tymiánu 

Postup:
Mouku si dejte na vál a uprostřed utvořte důlek, do kterého vlijte trochy vlažné vody, přisypte sušené droždí a nechte 5–8 minut vzcházet kvásek. Následně přidejte sůl, tři lžíce olivového oleje a postupně všechnu zbylou vodu a vytvořte těsto. Hotové těsto nechte na teplém místě, přikryté utěrkou, kynout alespoň 2 hodiny.

Cibuli se slaninou nakrájejte na menší kostičky a orestujte na pánvi. Následně je opatrně spolu s tymiánem zapracujte do vykynutého těsta, které pak nechte kynout dalších 45 minut.

Hotové těsto vložte do kastrolu vymazaného olivovým olejem a dejte péct do rozehřáté trouby na 200 °C zakryté pokličkou na 30 minut. Po této době pokličku sundejte a nechte chleba dopéct dalších 30 - 40 minut.

Žemlovka, šunkofleky a zapečené brambory s masem či zeleninou. Zapékání má v české kuchyni své pevné místo, což potvrzuje i výzkum Penny Marketu, podle kterého 94 procent Čechů miluje zapékaná jídla a téměř 80 procent z nás si zapékanou specialitu připraví doma několikrát do měsíce. Nejen zapékací nádobí značky Fontignac teď můžete pořídit v Penny Marketu v rámci nové věrnostní akce. Více se dozvíte nawww.penny-fontignac.cz

kulturní servis puls

Soutěž:
Hrajte s námi o nákupní poukázky do Penny Marketu v hodnotě 500 Kč, pak můžete vyrazit na nákup a vrhnout se do vaření. Stačí, když odpovíte na níže uvedenou soutěžní otázku.

Soutěžní otázka:
PENNY má zajímavou věrnostní akci, ve které můžete získat praktické pomocníky do své kuchyně. O jakou výbavu se jedná?
1) příbory
2) barmanský servis
3) sortiment skleniček
4) zapékací nádobí

Svou odpověď zašlete na emailovou adresu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript :
- do předmětu zprávy napište „Penny Market“,
- do zprávy zadejte správnou odpověď (například A) „Maso pro vás“),  
- připište své osobní údaje: jméno, příjmení, adresu a telefon.

Soutěž končí ve čtvrtek 21. června 2015 v 19 hodin. Výherce bude kontaktován telefonicky nebo e-mailem.

 


Text: Markéta Lidinská
Foto: PENNY





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!