Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 07 Únor 2012 09:00

Mňága a ŽďorpPopulární tuzemská kapela Mňága a Žďorp se rozhodla, že k letošnímu 25. výročí vydá na dvou CD zhruba třicet svých písní, které však přezpívali čeští a slovenští interpreti a skupiny. Do akce se zapojili třeba Tři sestry, Wohnout, Kryštof, Tomáš Klus či Prago Union. Tato kolekce vyjde 1. dubna a k mání bude navíc i DVD o vzniku tohoto projektu.


Frontman Mňágy Petr Fiala nechtěl ke čtvrt století kapely vydávat další best ofku, a tak ho napadlo, že písničky jeho a skupiny přezpívají jimi oslovení interpreti z Čech i Slovenska. A některé předělávky jsou skutečně překvapivé. Například kapela WWW se chopila známého hitu „Hodinový hotel“ a velmi zajímavý výsledek už najdete na Youtube i s videoklipem.

Mňága a ŽďorpJednotlivé singly zase každé pondělí zveřejňuje server T-music.cz, zatím jsou tam k poslechu skladby „This Song“ v podání Wohnoutů, kteří byli jedni z těch, kteří sáhli kromě osobité hudby i k úpravě textu, dále je už zveřejněna píseň „Salám-banán“, tu si vybral Tomáš Klus. No a čerstvě se můžete kochat další známou peckou „Nejlíp jim bylo“ ve verzi od Tří sester. Ovšem zapojila se i řada dalších známých muzikantů. Tak namátkou Monkey Business, Prago Union, Kryštof, Buty, Michal Hrůza, Tata Bojs, Xindl X či Vypsaná fiXa.

Dvojalbum vyjde 1. dubna, tedy přesně 25 let po vzniku Mňágy, prostřednictvím vydavatelství samotné kapely s názvem Surikata Records, kde už se zrodilo i 2DVD „Mňága a Žďorp On stage“. A právě další DVD, opět v režii Marcela Nevína, bude i přílohou výročních hudebních nosičů. Fanoušci na něm najdou rozhovory a materiály se všemi, kteří se na tribute albu Mňágy podíleli.

Zatím si můžete kapelu, původem z Valašského Meziříčí, užívat na koncertech. V únoru ještě v Olomouci a Frýdku-Místku, v březnu pak mimo jiné i v Ostravě, Praze, Brně či Plzni. Více informaci najdete na oficiálních stránkách kapely: www.mnaga.cz.


 



Text: Pavel Urban
Foto: www.mnaga.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!