Kulturní servis Puls

Back Home
Středa, 07 Březen 2012 10:00

cd tipyTentokrát jsme vybrali z nových CD nosičů jen domácí tituly. Ovšem ne náhodou. Všechna tři alba mají jedno společné, písničky na nich už fanoušci znají, ale tentokrát je dostanou v nových kabátech. Ať už jde o REM-X-Y skupiny Kryštof, reedice desky KUŘE V HODINKÁCH kapely Flamengo či narozeninový tuplák od Alkeholu nazvaný 20 LET NA TAHU. Takže vybírejte dle libosti.


KryštofPopulární tuzemská poprocková kapela Kryštof si dává koncertní pauzu a nedávno měla soustředění, kde připravovala písně pro nové album. Mezitím se fanoušci dočkali DVD+CD KRYŠTOFF/ON z loňského Kinotour a nyní se můžou těšit také na remixy, které už si parta okolo Richarda Krajča vyzkoušela u alba JEVIŠTĚ. Na aktuálním projektu REM-X-Y se mohou těšit příznivci skupiny na všechny remixy ze zmíněné studiové desky, a navíc na předělávky skladeb z devět let starého raritního CD 03. Na dvou discích si tak posluchači vychutnají nečekané verze písní „Obchodník s deštěm“, „cyRáno“ či „Střepy“. Celkem jde o dvaadvacet skladeb. Připomeňme, že se na remixech podílela jména jako Vec, BPM, Kato, Kubatko nebo Boris Carloff.

FlamengoOd vydání legendárního alba KUŘE V HODINKÁCH letos uběhne těžko uvěřitelných čtyřicet let a při té příležitosti vychází reedice původní desky se třemi bonusovými skladbami. Konkrétně jde o „Každou chvíli“, „Týden v elektrickém městě“ a titulní píseň v alternativní singlové verzi. Na začátku sedmdesátých let minulého století se povedla producentu Hynku Žalčíkovi skvělá věc. Bigbítovou kapelu Flamengo prosadil do vydání Supraphonu díky spojení s texty uznávaného básníka Josefa Kainara (jeden napsal sám Žalčík) a KUŘE V HODINKÁCH se stalo kultovní nahrávkou.  Remastring té aktuální byl proveden z původních pásů, což umožnilo přenést maximum kdysi natočeného materiálu do podoby CD nosiče. Výpravný barevný booklet má opět na svědomí Karel Haloun, jako už při verzi z roku 1998, tentokrát je ale doplněný a upravený do digipacku.

AlkeholSkupina Alkehol slaví dvacet let na scéně, a to skutečně stylově.  Na dvojalbu nazvaném 20 LET NA TAHU se mohou fanoušci této rockové party těšit na čtyřiatřicet známých písní včetně dvou novinek „Není důvod, abychom se věšeli“ a „Pirátská“. Kapela ve stále nezměněném složení Ota Hereš, Petr Buneš, Martin Melmus a Tonda Rauer se dala dohromady v létě roku 1992 po vydání úspěšného debutu s názvem ALKEHOL. Už v říjnu odehráli v Duchcově první koncert, a o rok později, po desce S ÚSMĚVEM SE PIJE LÍP, dokonce vyprodali pražskou Lucernu. Součástí oslavy dvaceti let existence je také velké turné, které se už rozjelo. Na každém koncertu budou moct fanoušci zhlédnout dokument, který mapuje celou kariéru Alkeholu z různých pohledů.

 

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální stránky interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!