Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 13 Březen 2012 12:59

Lara Fabian Slavná frankofonní zpěvačka se v pondělí 12. března poprvé představila českým posluchačům. Koncert se uskutečnil v Obecním domě ve večerních hodinách. Lara okouzlila přítomné nejen přirozenou krásou a zajímavou tunikou, ale především svým hlasem, pro jehož jedinečnou barvu je dobře známá po celém světě. Při návštěvě Prahy o sobě zpěvačka prozradila pár zajímavostí. Kulturní servis Puls nemohl jako mediální partner na jejím koncertu chybět.


Belgicko-italská zpěvačka má opravdu charakteristický a nezaměnitelný hlas. Zpívá francouzsky, italsky a španělsky, kromě angličtiny se všemi plynně hovoří. Poprvé zazářila roku 1991. V této době vydala své debutové album, které se posluchačům natolik zalíbilo, že se ho v krátké době prodalo přes sto tisíc kusů. Lara Fabian se jmenuje vlastním jménem Lara Crokaert, změnila ho z důvodu špatného výslovnosti. Při návštěvě Prahy prozradila, jak přišla ke svému křestnímu jménu – její matka si v těhotenství zamilovala film Doktor Živago a jeho ústřední melodii. Podle Lařiných slov měl tento snímek pro matku neuvěřitelnou duši a celistvost, proto ji pak pojmenovala po jedné z hlavních postav.

Lara Fabian Frankofonní zpěvačka si své texty píše výhradně sama. Zmínila se, že je to pro ni záhadné a magické, nejdříve se nechá inspirovat a pak o svých pocitech napíše, protože se o ně touží podělit se svým publikem. Lara Fabian se už v minulosti do České republiky podívala, a sice v rámci své dovolené, která se uskutečnila před třemi lety. Co se však týká koncertování, šlo v pondělí o její premiéru.

Umělkyně, ale přiznala, že jí sláva nepřináší jen radosti, ale i starosti. Na začátku roku musela zrušit svůj koncert v Libanonu kvůli výhružkám tamní radikální skupiny, údajně se jim totiž nelíbily Lařiny sympatie k sionismu a její podpora Izraele. Zpěvačka svého rozhodnutí o zrušení akce nelituje. Má v tomto ohledu jasno – nešlo prý o malé výhružky, ale hrozbu smrti, a když má někdo rodinu, pak ví, že toto riziko nemůže přijmout.

Koncert Lary Fabian, který se uskutečnil v Obecním domě, se nesl v poklidném duchu. Přítomní posluchači ani nedutali a jen zasněně poslouchali andělský hlas. Zpěvačka sklidila obrovský aplaus. Bylo vidět, že je spokojená a koncert si naplno užila. Nejlépe se o tom přesvědčíte z naší fotoreportáže.

 





Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!