Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 03 Červenec 2012 16:00

InflagrantiPo osmi letech existence plánuje elektronické smyčcové trio Inflagranti své první vánoční turné. A na pomoc si přizvalo frontmana skupiny Kabát Pepu Vojtka. Křehké dámy s drsným rockerem na jednom pódiu si budete moci užít již během listopadu a prosince tohoto roku. A bude se na co těšit!


Spojení rockové skupiny a symfonického orchestru už známe třeba z projektu Lucie v opeře i dalších. V zimě však budete moci jít na koncert, kde vystoupí frontman skupiny Kabát Pepa Vojtek po boku tří křehkých dam. Řeč je o vánočním turné elektrického smyčcového tria Inflagranti.

Proč si vybraly zrovna Pepu Vojtka, zdůvodňuje houslistka Markéta Muzikářová: „Předně se mi moc líbí jeho zpěv a celkový projev. Kabát je moje oblíbená kapela, kterou poslouchám léta, z padesáti procent za to může Pepův zpěv. Pak jsem ho viděla zpívat i v muzikálu a zaujalo mě, jak široký má rejstřík a dokáže skvěle zazpívat cokoli. Navíc je to v soukromí super člověk, vtipný a s energií a takové spojení mám vždycky ráda - když společná práce přinese nějaké obohacení, nové nápady, novou energii.“

InflagrantiInflagranti pomocí dvou houslí a violoncella přetvořily celou řadu známých písní od skupin jako Metallica a Queen, ale i skladby od Bacha a Vivaldiho. Díky velkému rozsahu jejich repertoáru není divu, že mají na kontě tisíce prodaných alb i živé dvd ověnčené zlatou deskou.

A co přilákalo pozornost rockera a přijal nabídku vystupovat na odlišných koncertech, než na které je zvyklý s Kabáty? „Opět zvítězila moje touha poznávat něco nového. Chtěl jsem prostě zažít tour v tak neobvyklém hudebním složení. Vznikl tady nápad předělat i rockovější písničky jen pro smyčcové trio. Myslím si, že to bude hodně zajímavé.“

Talentované dámy již vystupovaly v Mexiku, Japonsku, Norsku, Řecku i Itálii. V nejbližší době se chystají do španělské Barcelony, a to 12. 7. Jestli máte rádi hudbu Pepy Vojtka a skupiny Kabát, ale nevíte, jak by se vám líbil smyčcový doprovod, můžete přijít na koncert 20. 7. v Borovanech u Českých Budějovic, 21. 7. na festival v Kutné Hoře, nebo se podívejte na stránky www.inflagrantimusic.cz, kde najdete veškeré termíny přehledně vypsány.

 

 



 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!