Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 04 Září 2012 11:10

Richard KrajčoPopulární tuzemská hudební skupina Kryštof si dala roční koncertní pauzu a mezitím připravovala novou desku. Ta nese název Inzerát a vyjde v polovině října. Stejnojmenný singl už zřejmě znáte z rádií či různých hitparád. Album kapele produkoval Yaron Fuchs, který spolupracoval s Beastie Boys, Bobem Dylanem či Mobym. Českými hosty jsou písničkáři Jaromír Nohavica a Tomáš Klus.


Americký producent Yaron Fuchs se ozval na inzerát Kryštofů a jelikož se jim nejvíce trefil do vkusu při zpracování demosnímku písně „Parapet", mohl v květnu dorazit se svým mladším kolegou Ido Zmishlanym do studia Sono v Nouzově. Tam totiž s Richardem Krajčem a spol. nahrávali jejich šesté studiové album Inzerát.

Kryštof bude mít na novince také dva významné tuzemské hosty. Jaromíra Nohavicu, který měl v době nahrávání dost práce s dokončováním vlastní desky Tak mě tu máš, jež vyšla v červnu, ale také idola mladých fanoušků, Tomáše Kluse. Mastering celého alba má na starost v New Yorku proslulý Ted Jensen. Ten stál i za výslednými vyzněními nahrávek kapel, jako jsou Coldplay či Green Day.

Pilotním singlem desky Inzerát je stejnojmenná píseň, která už celé léto rotuje v českých rádiích a díky videoklipu také v televizních hitparádách. Natáčení klipu probíhalo v bývalém vojenském prostoru v Milovicích. Jak můžete vidět níže, Richard Krajčo v něm leze po stěnách a zahrála si zde kromě dalších členů kapely i Linda Rybová. Režii a kameru si vzal pod taktovku Radek Karko.

 



 


Text: Pavel Urban
Foto: Archiv





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!