Kulturní servis Puls

Back Home
Pátek, 19 Říjen 2012 09:45

Aneta LangerováZpěvačka Aneta Langerová má stále napilno. O tom svědčí i fakt, že se kolem ní pořád něco děje – v létě navštěvovala festivaly a různé outdoorové akce, skládala písně pro svou novou desku a momentálně se věnuje přípravám osmého benefičního večera Světlo pro Světlušku, zároveň se také chystá na podzimní turné. Co diváci na koncertech uvidí?


Aneta se v posledním roce věnovala především svému akustickému turné se smyčcovým triem, které nazvala Pár míst. Sklidilo velké ohlasy u fanoušků i kritiků. Koncerty probíhaly v intimnější atmosféře, konaly se zpravidla na netradičních místech, jako byl Hotel Zlatá Hvězda ve Vimperku, Kino BIO OKO v Praze nebo Hodovní sál na hradě Šternberku.

Aneta LangerováI na příští sezónu má Langerová velké plány – složila nové skladby, na jaře 2013 by proto ráda natočila a vydala novou desku. Než se ale zpěvačka zavře do nahrávacího studia, naplánovala do svého nabitého programu dárek pro fanoušky. V prosinci vyrazí s kapelou na unikátní studiové turné s omezeným počtem koncertů. Tour dostalo název NAHRÁVÁME!, bude se odehrávat v menších klubech s příjemnou atmosférou ve vybraných krajských městech v České a Slovenské republice.

Čím budou koncerty tak ojedinělé? Především tím, že skladby, které bude Aneta hrát v doprovodu, jsou zcela nové a posluchači je tak uslyší ještě před tím, než se budou vůbec natáčet. Během vystoupení samozřejmě zazní i známé písničky, aby si mohli fanoušci zazpívat spolu s Langerovou.

Aneta LangerováPřipravované album bude, jak je již Anetiným zvykem, založeno na písničkářském stylu a česky psaných textech. Umělkyně si tak i nadále zachovává svůj styl a originální tvář. Na desce bude spolupracovat s klavíristou, skladatelem a aranžérem Jakubem Zitkem, s nímž nalezla společnou hudební řeč a rozhodla se tentokrát živě nahrávat hotové a hudebně dokončené písně.

Anetě se 8. a 9. listopadu splní další z jejích snů. V Kongresovém centru ve Zlíně si zahraje ve spojení s Filharmonií Bohuslava Martinů. V nových úpravách zazní například píseň Vzpomínka, Malá mořská víla i nezapomenutelná skladba Voda živá. Zkrátka nepřijde ani Světluška, o níž se zpěvačka stará jako její patronka. 14. listopadu od 21:00 se v Pražské křižovatce uskuteční již osmý benefiční koncert Světlo pro Světlušku. Jako již tradičně bude tento večer živě přenášet ČT1 a ČRo 1. Světlo pro Světlušku přijde tentokrát rozsvítit patronka Světlušky Aneta Langerová a její hosté: Václav Neckář, Tomáš Klus, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Buty, Tara Fuki, Anna Polívková, Márdi, Kühnův dětský sbor, děti ze školy J. Ježka a talentovaní nevidomí zpěváci, kteří vystoupí na jednom pódiu společně s uznávanými umělci. Večerem provede Pavel Liška a Adela Banášová.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!