Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 29 Listopad 2012 15:00

InflagrantiŽenské trio v sestavě Markéta Muzikářová, Kateřina Lískovcová a Iris Morisáková má za sebou další koncert pořádaný v rámci vánočního turné. Tentokrát skupina Inflagranti zavítala do pražského Divadla Broadway. Ačkoli měly umělkyně údajně trému z toho, zda dorazí dost diváků a jaká bude jejich reakce na vystoupení, ukázalo se, že si s tím rozhodně nemusely dělat vrásky. Publikum je nadšeně odměnilo velkým potleskem.


Koncertní šňůra Inflagranti je sice prezentována jako vánoční turné, během večera však zaznělo i mnoho muzikálových melodií či cikánské písně. Na uvítanou mohli diváci slyšet skladbu „We Wish You a Merry Chistmas“, během které umělkyně dokonce i zazpívaly. Vzápětí však přítomné ujistily a slíbily jim, že po zbytek večera už zůstanou pouze u hraní na hudební nástroje a zpěv přenechají svému hostovi.

InflagrantiV sérii dalších songů zaznělo například „All I Want For Christmas Is You“ nebo irská lidová skladba „Greensleeves“. Muzikantky připravily dvě zajímavá zpestření. Prvním z nich byla hra na klasické nástroje – violoncello a dvoje housle, trio se na vystoupeních ve většině případů objevuje pouze s jejich elektronickými sourozenci. Rozdíl v hudebním podání byl velmi znatelný. Tóny běžných houslí a violoncella byly jemnější a jejich zvuk posluchače takřka hladil, zatímco melodie linoucí se z reproduktorů v podání elektro verze byly sice živější, ale i znatelně hlučnější.

Umělkyně předvedly ladné ženské křivky v krásných večerních i koktejlových šatech. Speciálním hostem večera byl Josef Vojtek, který je na prknech Divadla Broadway jako doma. Ve spojení s Inflagranti tak zazněla řada muzikálových skladeb například z Draculy, Tří mušketýrů nebo Krysaře. Zazněla také ústřední píseň z Fantoma opery ve zcela unikátní podobě – zatímco Vojtek zastal mužský part, ženský zpěv zastoupily Inflagranti svými nástroji.

Po hudební stránce byl koncert velmi příjemným zážitkem. Jediné, co trochu kazilo celkový dojem, byly projevy Markéty Muzikářové, umělecké vedoucí skupiny. Výroky typu: „A teď vám něco zahraju já, ale nebojte se, dlouho vás nezdržím!“ dávala přítomným najevo, že se příliš jistá v kramflecích necítí. Příštímu vystoupení by určitě prospěl moderátor, nebo pomoc scenáristy, který by umělkyni zajisté pomohl výstupy odlehčit. Zastáncem naučených projevů nejsem, ale trochu připravenosti by neškodilo. Pak by bylo představení Inflagranti i bez Pepy Vojtka dotažené se vším všudy.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!