Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 11 Únor 2013 14:00

VltavaDnes již legendární česká skupina Vltava zavítá do pražského Lucerna Music Baru.  Vystoupí ve středu 27. 2. od 21 hodin. Letošní koncertní program získal originální název 30 případů Kapitána pejska aneb Kapitán pejsek na stopě písní a obrazů. Zájem o vstupenky rychle roste, tak si to nenechte ujít!


Jedna z nejoriginálnějších kapel v České republice se těší neobvykle velké přízni nejen ze stran fanoušků. Nezastává pouze jeden žánr. Naopak zastupuje řadu nejrůznější muziky. Nádech jazzu, blues, reggae, ale také rocku, dechovek a country. To a mnohem víc v sobě ukrývají klenoty skupiny Vltava.

Jejich kořeny zasahují již do roku 1986, kdy teprve balancovali na nižších prknech slávy. Stačilo však pár let a skupina se jako zázrakem vyšvihla. Své fanoušky si nacházela u všech věkových kategorií. Svými neotřelými a vtipně mnohoznačnými texty si jednoduše získala přízeň davu. Přestože si Vltava dala na konci osmdesátých let menší pauzu, devadesátky si nenechala ujít. Vydala několik desek, které se staly velmi úspěšnými. Mezi nezapomenutelné hity patří například „Prasátko", „Modrý život", „Kozí andante" nebo také „Kapitán pejsek".

Vltava


Každý vytvořený song měl a doposud má svou duši a také význam. Každá píseň byla tvořena za určitým účelem a vyjadřovala svou osobitost. Kapela se například trošku povrtala i v televizním seriálu 30 případů majora Zemana. Právě tomuto seriálu předělala znělky v pomalejších písních „Letadlo", „Panáček" nebo „Být s ní touha". Song „Baby boogie" vyjadřoval odpor k režimu z předlistopadové situace.

Přestože si kapela dala opět pauzu v roce 2003, na hudební scénu se vrátili nejen odpočatí a plní energie, ale přinesli hned nové album Komedianti se vracejí domů. Nyní skupina vystupuje úspěšně dál a sdílí další a další úspěchy. Letošní sestava koncertů představí program 30 případů Kapitána pejska aneb Kapitán pejsek na stopě písní a obrazů. Svůj playlist opět zaplnili na pohled nezvyklými a úsměvnými songy. Sama kapela popisuje svým obvyklým způsobem obsah vystoupení v minipříběhu, ve kterém skrývají názvy písní. „S námi obeplujete řeky i moře a nahlédnete do propastí vzdáleného vesmíru. Zjistíte například, co zažíval pan Prasátko jako člen Beatles, kolik lyží mají dohromady s Marxem a Engelsem, jaký Trosečník byl Bezvadnej chlap a proč všichni milují nedostupnou Opilou krásku. Když pak Zajíc s kozou zahrají na Hurá kytary, rozpoutá to ještě mnoho dalšího!“

Vltava

 

Jednoduše řečeno, máme se na co těšit! Tak neváhejte a přijďte se podívat na další jedinečný koncert skupiny Vltava. Vstupenky jsou k dostání přímo na pokladně Lucerna Music Baru, kde jsou také nejlevnější za 200 Kč. Další alternativou, ale o něco dražší, jsou předprodejní sítě Tisketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream nebo online nákup na webu klubu www.lucerna.musicbar.cz/vstupenky a Facebooku www.on.fb.me/S0F7in. Cena na místě je 250 Kč.

Podrobné informace o akci naleznete na stránkách kapely www.vltava.at nebo na stránkách Lucerna Music Baru www.musicbar.cz.

 



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!