Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 14 Březen 2013 14:00

kulturní servis pulsV březnových CD tipech vám servírujeme úplné novinky, které rozhodně stojí za pozornost. Legendární Bon Jovi vydávají desku „What About Now“, britská zpěvačka Kate Nash přichází s albem „Girl Talk“, na němž ukáže svou novou tvář a tuzemská kapela Monkey Business se fanouškům odvděčí nahrávkou „Hapiness Of Postmodern Age“, na které hostuje třeba Joan Baez.


kulturní servis pulsKapela Bon Jovi je na scéně už třicet let a v těchto dnech posílá na pulty svou dvanáctou studiovou desku, která nese název „What About Now“. Tu už od ledna reprezentuje song „Because We Can“. Videoklip k této písni režíroval známý herec a režisér Fisher Stevens. Spolu se zmíněným singlem je na albu ještě dalších jedenáct skladeb, což dohromady dává přes padesát minut muziky. O autorství písní se postarali hlavně Jon Bon Jovi a Richie Sambora. Kapela charakterizuje svůj nový počin jako „kompilaci různých elementů“, ale fanoušci prý budou spokojeni. Ti můžou v deluxe balení dostat skladeb dokonce patnáct, a to včetně sólové písně Jona Bon Joviho „Not Running Anymore“, kterou napsal pro komedii „Stand Up Guys“. Tu loni natočil právě Fisher Stevens, do českých kin vstoupí snímek na začátku dubna pod názvem „Jako za starejch časů“. Samozřejmě je třeba připomenout, že Bon Jovi jedou k nové desce celosvětové turné, na němž se 24. června zastaví také v pražské Eden Aréně.

kulturní servis pulsAnglická pětadvacetiletá zpěvačka Kate Nash vydává třetí studiové album nazvané „Girl Talk“. Loni v listopadu potěšila koncertem v Praze i české fanoušky, nyní si můžete její nové písně vychutnat v teple domova. Už vydané singly k novince se jmenují „Death Proof“ a „3AM“ a naznačují jinou cestu, kterou Kate nastoupila. Její aktuální deska totiž vychází z ženských rockových kapel 80. a 90. let minulého století a jednoduše na ní autorka přitvrdila, dokonce zde i rapuje. Na albu najdete celkem patnáct skladeb, v deluxe edici ještě o tři kousky navíc. Indie-rockové a punkové prvky na desce ukazují Kate z nového pohledu, k němuž se řadí také agresivní feministický pohled, ale rozhodně to není špatné rozhodnutí. I když hudební kritici zatím album hodnotí rozpačitě a nevyrovnaně. Ale třebaže Kate nějaké fanoušky ztratí, řadu nových může získat.

monkey businessNovinka české populární kapely Monkey Business „Hapiness Of Postmodern Age“ získala pozornost ještě než vyšla. Když totiž chtěla společnost Apple prostřednictvím služby iTunes nabídnout desku do prodeje, nelíbil se jejím představitelům přebal alba, na němž je vyobrazena useknutá hlava v rukou templářského rytíře. A tak se skupina rozhodla vyměnit hlavu za míč na americký fotbal. Na samotné desce je třináct písní a dohromady jde o hodinu parádní muziky. Monkey Business na novince střídají vážnější skladby s typickými skopičinami a u tří z nich jim hostuje také legendární písničkářka Joan Baez včetně hitu „Diamond and Rust“. K poslechu a vidění už je také klip k písni „Midlife Punk’s Dilemma“. Mezi hosty na albu jsou ale také tuzemští interpreti. Například Ivan Mládek, Vojta Dyk, Dan Bárta, Tereza Černochová či rappeři Orion, Vladimir 518 a Kato. Roman Holý a spol. připravují k desce také na velké koncertní turné.

 


Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!