Kulturní servis Puls

Back Home
Středa, 08 Leden 2014 08:30

hlasy světla 2014Rádi byste vyrazili za kulturou, ale nevíte, kterou akci si z nepřeberného množství vybrat? Zkuste koncert Hlasy světla, který se uskuteční ve čtvrtek 23. ledna 2013. Je časově nenáročný, nabízí originální zážitek a vystoupení špičkových umělců. Britskou sopranistku Christinu Johnston doprovodí známý sbor Boni Pueri, Collegium Floreum nebo Tam-Tam Orchestra. Výtěžek z akce bude věnován neziskové organizaci Splněné dětské přání.


Mimořádná hudební kompozice, vynikající interpreti a moderní 3D výrazové prvky. Takový zážitek slibuje koncert Hlasy světla, který pořádá agentura Apollon Art. Během večera se na jednom pódiu sejde 100 umělců, aby předvedli divákům svůj talent a zavedli je na chvíli do míst, kde živá hudba dostává zcela nový rozměr.

Krásný hudební zážitek zprostředkuje divákům britská sopranistka Christina Johnston momentálně žijící v Praze a působící jako sólistka Státní Opery Praha. Na pódiu ji doprovodí chlapecký sbor Boni Pueri slavící u nás i v zahraničí obrovské úspěchy. V minulosti doprovázel takové hvězdy, jaký jsou Lucie Bílá, José Carreras, Karel Gott, Štefan Margita, Bobby McFerrin nebo Noemi Kiss. Pod taktovkou dirigenta Marka Štryncla bude zpívat i smíšený pěvecký sbor Collegium Floreum, 15 vynikajících hudebníků z Komorního orchestru a doprovodí je také bubenická show Tam-Tam Orchestra.

 

hlasy světla 2014


To však není to jediné, čím Hlasy světla návštěvníky uchvátí. Originálním zážitkem bude také 3D projekce doprovázející každý ze sedmi hudebních částí. Přihlížející tak snáze pochopí celkovou kompozici. Autorem projektu je Robert Jíša. Velmi se zajímá o mystický svět mezi životem a smrtí, což se promítlo i do jeho současné tvorby. Díky tomu vznikl nápad na propojení klasického koncertu symfonické hudby s 3D projekcí pro lepší pochopení námětu a jednotlivých příběhů. Nechte se vtáhnout do světa hudby, poznejte ducha, emoce a krásu, kterou český skladatel zakomponoval do svého díla s fragmenty latinského requiem.

Koncert Hlasy světla se uskuteční 23. ledna 2014 od 19:30 v kostele svatého Šimona a Judy. Podrobnější informace o programu najdete na www.hlasysvetla.cz. Výtěžek bude věnován neziskové organizaci Splněné dětské přání. Ta plní kulturní přání a sny handicapovaným a nemocným dětem. Finance využije pro realizaci dalšího, v pořadí již 4. kola, které se uskuteční již 22. února. Jaký sen splní tentokrát, komu a která osobnost se stane patronem, se dozvíte na portálu Kulturní servis Puls už ve středu 15. ledna 2014. Mezitím si můžete připomenout poslední zrealizované přání s názvem Staň se na jeden den cvičitelem lachtanů, jehož se účastnila 15letá Gábinka z Písku postižená dětskou mozkovou obrnou. Čtěte dále.

hlasy světla


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Apollon Art





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!