Kulturní servis Puls

Back Home
Neděle, 02 Březen 2014 16:15

kulturní servis pulsLukrecius Chang spojil síly s MC Eisim. Aby svou novou tvorbu ozvláštnili a dodali jí něco navíc, přizvali ke spolupráci také zpěváka Josefa Červenáka. Čím překvapili umělci tentokrát? Inspirovali se starou skladbou Píseň labutí, kterou nabízí ve zbrusu novém romantickém zpracování nazvaném Jak se máš, má lásko bývalá.


„Singl pojmenovaný Píseň labutí proslavila známá česká zpěvačka Hana Zagorová, díky čemuž se dá považovat za vskutku kultovní věc,“ prozradil jeden z autorů nové skladby, Lukrecius Chang. Původní skladbu v podání Zagorové můžete slyšet na Youtube. Jak probíhala realizace songu „Jak se máš, má lásko bývalá“?

V roce 2010 song převzala romská skupina Pardubice a příznivé ohlasy romského publika na sebe nenechaly dlouho čekat. O tři roky později Lukrecius Chang oslovil MC Eisiho, jednoho ze členů Skyscraper Labelu, který je velice talentovaným romským rapperem. Následně spolu tito dva hoši vytvořili novou nahrávku, založenou na singlu „Píseň Labutí", k němuž ale vytvořili vlastní text. K dokonalosti jim však chyběl originálně nazpívaný refrén písně.

 

kulturní servis puls


Začal se psát rok 2014, když Lukrecius dostal nápad na vytvoření nového projektu, do něhož se zapojí romští interpreti z Moravskoslezského kraje. Požádal tedy místního producenta Digaze, aby vytvořil speciální beat ve stylu r´n´b, který ponese název „Jak se máš, má lásko bývalá".

Do spolupráce se v rámci zmíněného projektu zapojil také výrazný hudební talent Josef Červenák pocházející z města Bohumín. V minulosti byl členem romské kapely Čhave jilestar, kterou se proslavila také na televizních obrazovkách.

Jozef Červenák se však vydal na sólo dráhu, čímž získal možnost spolupráce například se Skyscraper Labelem. „Jak se máš, má lásko bývalá" je singl kladoucí si za cíl oslovit všechny zamilované lidi, jimž štěstí v lásce nepřeje.



 




Text: Mia
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!