Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 20 Září 2016 10:00

kulturní servis pulsZnámý karvinský rapper se pochlubil další novinkou, tentokrát však z trochu jiného soudku, než by jeho fanoušci asi čekali. Jde o filmovou povídku Syn. Snímek z ghetta kombinuje dramatický příběh s akčními prvky a dokumentárním pohledem na reálie ze života v oblasti prostoupené sociální deprivací. Postavy ztvárnili Lukrecius osobně, Jan Polyak, Pavel Bagár, Martin Cina a Sabir Agalarov.


Jak dlouhý je ten příběh?

Příběh vypovídá životní situaci mladého Roma, který chce nastolit pořádek ve městě. První díl trvá pouze 16 min. Je to takové Intro do děje, který vás vtáhne a najednou skončí film. Chceme v dalším díle pokračovat, uvidíme, jak na tom budeme s časem.

Jakou roli v povídce hrajete?
Ztvárňuji postavu Patrika, který je asistent prevence kriminality a zároveň velice šikovný v bojovém umění. Patrik chce vyčistit město od drog, ale vůbec netuší, že hlavní šéfem gangu je jeho vlastní otec. Jak vše zjistí, tak je v šoku a je vyhozen z města Brna. 

Co vám toto natáčení přineslo za nové zkušenosti?
Bylo to nové úplně všechno. Přesně podle mých představ. Musel jsem si nechat narůst vlasy, neholit se kvůli některým scénám, nosit klasické oblečení. Ne žádná rapstar byl jsem upozorněn předem od producenta, že budu hrát obyčejného romského kluka. Snažil jsem se co nejvíce. 

Čím bylo toto natáčení jiné než ta, která jste dosud podstoupil?
Opravdu to bylo náročné, co se týče dialogů, masek, bojových scény atd. Natáčely jsme pět dnů v kuse od ráno do večera, byl jsem v rukou profesionálů. Je to přesně to, co bych chtěl dělat, točit filmy je můj životní sen. 

kulturní servis puls

Proč jste vůbec tuto povídku natočili?
Scénář filmu se mi moc líbil. Zároveň jsme s Martinem Chlupem byli delší dobu domluveni, že budeme spolu natáčet film, a tak se již stalo. Jsem velice rád za šanci. 

Kde probíhalo natáčení?
Natáčení probíhalo v Brně v ghettu v autentických částech města. 

Stalo se během natáčení nebo příprav něco nevídaného?
Třetí den natáčení mě moc bolela hlava a chtěl jsem toho nechat, ale nebylo jak, tak jsem vše překousnul a pokračoval dále. Jinak všechno bylo podle plánu, nic se nestalo. Chtěl bych poděkovat všem hercům, kteří se na filmu podíleli. 

Námět, scénář a režie: Martin Chlup
Kamera a střih: Petr Kačírek
Záznam a postprodukce zvuku: Filip Johánek
Asistentka režie: Katarína Gecelovská


 

 


Text: Mia
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!