Kulturní servis Puls

Back Home
Sobota, 29 Červenec 2017 09:00

Jaromír NohavicaPo čtyřech letech letos na podzim vystoupí písničkář Jaromír Nohavica opět v pražské O2 areně. Koncert se bude konat ve čtvrtek 19. října 2017. S Jaromírem Nohavicou vystoupí stálí členové jeho doprovodu Robert Kusmierski (Polsko), akordeon, piano, a Pavel Plánka (ČR), bicí, perkuse.


Fenomenální zpěvák, hudebník, skladatel, textař a překladatel byl prvním českým interpretem, který dokázal jednu z největších multifunkčních hal v Evropě vyprodat hned nadvakrát za sebou. Dva rozdílné koncerty v roce 2013, nejprve s Janáčkovou filharmonií Ostrava a následující den pak tradičně s kytarou a heligonkou, sklidily kromě diváckých ovací i nadšené ohlasy kritiků.

„Na týden přesně po čtyřech letech vystoupím v O2 areně. V prostoru pro mou hudbu neobvyklém a nezapomenutelném,“ řekl Jarek Nohavica k rozhodnutí zahrát opět v O2 areně. „A platí to samé, co jsem řekl loni v Londýně: Co můžu chtít víc?! Zahraju si na krásném místě a před krásným publikem."

Jaromír Nohavica

Jarek Nohavica patří bezesporu mezi legendy našeho folku a mnohé jeho písničky takřka zlidověly. Jako první z českých písničkářů se stal nositelem ceny Premio Tenco, která je každoročně již několik desítek let udělována v rámci Festivalu autorských písní v italském San Remu. Zařadil se tak mezi interprety zvučných jmen jako Jacques Brel, Donovan, Nick Cave, Bulat Okudžava nebo Leonard Cohen, kteří toto významné ocenění také získali. Jeho alba jsou dlouhodobě nejprodávanější na tuzemském trhu.

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!