Kulturní servis Puls

Back Home
Sobota, 23 Červen 2018 10:00

Kulturní servis PulsV pražské O2 areně se 15. října uskuteční promítání filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje. Ikonickou hudbu tohoto filmu složenou Johnem Williamsem, zahraje živě The City of Prague Philharmonic Orchestra - Filharmonici města Prahy. Film bude promítán na obří velkoplošné plátno o rozměrech 20 na 10 metrů. Jedná se o první promítání s živým orchestrem této ikony science fiction v České republice. Vstupenky jsou k dostání v síti Ticketportal.


Filmová sága Star Wars zasáhla miliony fanoušků po celém světě. Jedná se o jeden z nejúspěšnějších filmových příběhů všech dob, jehož sláva a popularita přesáhla filmová plátna a stala se jednou z nejcennějších značek planety. Čeští fanoušci Star Wars se nyní dočkají unikátního zážitku. "Díky velkému projekčnímu plátnu a velkému filharmonickému orchestru budou diváci naprosto vtaženi do děje a budou moci prožít zničení Hvězdy smrti naprosto na vlastní kůži," sděluje tisková mluvčí pořádající agentury JVS Group Květa Havelková.

V rámci české premiéry Star Wars v konceptu velkoplošného promítání a živého hudebního doprovodu se bude v Praze promítat prvně natočený díl Star Wars: A New Hope - Nová naděje. Ten natočil George Lucas již v roce 1977 a představil tak světu nový fenomén. Film, kterým to vše začalo a který změnil budoucnost filmového průmyslu. Nová naděje získala celkem sedm filmových Oscarů. Filmoví fanoušci v tomto filmu poprvé viděli Dartha Vadera, Luka Skywalkera, Han Sola, princeznu Leiu, ale i roboty R2-D2 nebo C-3PO.

Kulturní servis Puls

Kromě přelomu v oblasti trikových efektů a celkové výpravy filmu hraje nepřehlédnutelnou roli v snímku samozřejmě hudba. Za tu získal skladatel John Williams cenu Oscar, Zlatý Globus, cenu Bafta i Grammy. Stal se tak jedním z nejúspěšnějších filmových hudebních skladatelů všech dob. "Myslím, že neexistuje žádná slavnější filmová melodie, než právě ta ústřední k filmu Star Wars, která poprvé zazněla ve filmu Nová naděje. V podání kompletního filharmonického orchestru půjde o skvělý zážitek," doplňuje Havelková. Celá show bude zajištěna nejmodernějším zvukovým aparátem.

Více zde http://www.jvsgroup.cz/koncert/necht-vas-sila-provazi-zazni-v-rijnu-10270

 



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!