Kulturní servis Puls

Back Home
Sobota, 09 Březen 2013 11:50

check czech fashionKromě šesti přehlídek mladých návrhářů se diváci Check Czech Fashion Show dočkali také křtu rtěnky nebo vystoupení smyčcového kvarteta. Národní technická knihovna se ve čtvrtek 7. března na několik hodin proměnila v dějiště jedinečné módní akce. Ta ale nadchla zřejmě nejvíce samotné pořadatelky a módní blogery.


Osmou hodinou večer měla ve čtvrtek 7. března odstartovat již třetí módní přehlídka projektu Check Czech Fashion. Jenže hosté teprve proudili na svá místa, organizátorka Marieta Kajabová a Aneta Kaderková pobíhaly mezi nimi a okolo djského pultu nebylo o nic klidněji. Hlediště tvořili především módní blogeři nebo kamarádi a známí designérů. Návštěvnost byla ale vysoká.

Úderem půl deváté ale už VIP hosté seděli na svých místech a v Národní technické knihovně to šumělo. Na všech bylo zřejmé napjaté očekávání. Moderátorského mikrofonu se ujal zkušený Poeta z radia Spin, vyzpovídal Kajabovou a Kaderkovou a vše mohlo začít.

Porotou vybraná šestice návrhářů měla jasný úkol. Představit své vize a přesvědčit, že v nich je talent a stojí za to si jejich jméno zapamatovat. Pokoušela se o to studentka Denisa Dovalová, která se díky své kolekci Evil Twin dostala například na Prague Fashion Week 2012. Spolužačka z univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kristina Synek vytvořila pro svou značku Zajaty kolekci, ve které dominovala šedá, fialová a nápadité šperky.

Michaela Čapková, jež má za sebou představení tvorby například na pražském Dreft Fashion Weeku, tentokrát bodovala se svými modely plnými geometrických tvarů a minimalismem. Jednou z umělkyň byla také mladá Monika Vaverková. Ani tato slečna není ve světě módy úplným nováčkem. Pracovala jako Junior fashion designer pro Jozefa Slobodu.


Petře Ptáčkové se povedlo odlišit od ostatních designérů nejvíce - ať už barevnějšími modely nebo proutěnými čapkami, které měly modelky i modelové na hlavách a po závěrečném defilé se v ní přišla uklonit i sama Ptáčková. Její kolekce zůstala věrná názvu a opravdu evokovala Zahradu.

Pomyslným vrcholem večera, soudě alespoň podle potlesku, byly modelky v krásných a ženských modelech od Venduly Niklové. Modelky předvedly mimo jiné tmavé kabáty s efektními rukávy, které evokovaly křídla.

Večer oživila hudba složená členy kapely Bek Ofis a také křest nové rtěnky. Tu měla na svědomí mladá Lucie Lou Dejmková, jež se dlouhodobě zabývá make-upem a módními trendy v líčení. Zmíněná slečna měla také na starosti líčení všech modelek během večera.

Oživením bylo vystoupení smyčcového kvarteta Kuoppa. Tři houslistky a basistka předvedly své verze známých hitů. Mezi písničkami nechyběla například „Viva La Vida“ od britských Coldplay. Jen škoda, že si jejich vystoupení vyložila řada diváků po svém a začala se hlasitě bavit. Celý večer probíhal ve zbytečně zmatečném duchu a připomínal spíše prezentaci v showroomu než velkolepou módní akci, za kterou se ji autorky Check Czech Fashion snažily vydávat.




Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Tereza Netoličková





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!