Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 16 Září 2013 15:00

fashion weekV pořadí první pražský týden módy je pro tento rok minulostí. Poslední den maratonu přehlídek, diskuzí a koktejlů se nesl ve znamení pohodlné a praktické street fashion. Na rozdíl od večerní přehlídky, která přilákala (i kvůli vysokým cenám vstupenek) hlavně milovníky luxusního spodního prádla, ale také potencionální nákupčí.


Stan na Alšově nábřeží se v neděli 15. září otevřel úderem 13. hodiny. Na rozdíl od soboty ale návštěvníky nečekala módní show, nýbrž druhý fashion talk a tentokrát byl hlavním aktérem časopis InStyle. Mezi diskutujícími proto nechyběla ani tentokrát šéfredaktorka Simona Rydlová. Kdo by čekal, že po diskuzi přijde na řadu prezentace módních značek, pletl by se. Místo útlých modelek vystoupal na přehlídkové molo artdirector konceptu The Address Idea Eugenio Bramerini a odstartoval diskuzi pod názvem „Unfashionable fashion“.

Po módní teorii ale konečně přišla na řadu přehlídka Replay. Cenově dostupná a pohodlná móda přilákala do stanu návštěvníky všech věkových kategorií. A na mole tomu nebylo jinak, kromě dospělých modelů a modelek v černé i modré džínovině, krátkých bundičkách a pohodlných svetrech se během přehlídky prezentovala také dětská kolekce. Té dominovala červená barva.

Dvojpřehlídka Diesel a Diesel Black Gold jako by tematicky navazovala. I tentokrát přítomní viděli praktickou, běžně nositelnou kolekci plnou bundiček a kabátků v zemitých barvách.  Naopak v linii Diesel Black Gold byste typické barvy podzimu hledali jen těžko. Logicky vedla černá a nejrůznější odstíny šedi. Z materiálu se nejčastěji objevovala kůže a džínovina.

S přibývající hodinou se zvedala také exkluzivita předváděných kousků. Po Forbes koktejlu, na který se dostali pouze vyvolení s pozvánkami, se prezentoval Van Graaf. Módní dům nabízí oblečení od značek Armani Jeans, Tommy Hilfiger, Gant  a mnoha dalších. Na oblečení byly vidět příjemné a teplé kvalitní látky a pleteniny, hořčicové a lahvově zelené barvy.

fashion week


Kromě oblečení určeného k běžnému nošení si Van Graaf připravil také ochutnávku večerních šatů a několika originálních obleků. Zatímco ženským šatům vévodily nápadité sklady a kamínky, u mužských se objevoval například manšestr nebo místo oblekového saka měl model koženou bundu.


Vyvrcholení mělo ale teprve přijít. Od půl deváté se stan otevřel pro diváky poslední přehlídky letošního ročníku pražského Fashion Weeku. Snad nikoho nenapadlo, že se začne včas. Kdo občas zavítá na nějakou přehlídku nebo třeba koncert, ví, že přesné začátky téměř neexistují. Když ale zpoždění začínalo nabírat hodinový ráz a slavnostní nálada před stanem začala zlehka opadávat, otevřely se naposledy dveře stanu a dovnitř začaly proudit davy lidí.

Dlouhé čekání bylo odpuštěno hned ve chvíli, kdy na molo vstoupila první modelka. Značka La Perla totiž předvedla opravdu široký záběr, který nabízí. V jediné kolekci se objevilo téměř vše. Od sytých odstínů po jemné tóny. Kamínky a flitry zdobené košilky, extravagantní body i konzervativnější černé krajkové prádlo s dráždivými průstřihy. Kolekce byla inspirovaná Indií, a tak mohli diváci vidět dlouhé přehozy sepnuté přes jedno rameno připomínající sárí, zlatavé saténové spodničky i rafinované kalhotky s vyšším pasem.

Na přehlídku měl dorazit kreativní ředitel Giovanni Bianchi, který měl představit La Perla kolekci jaro/léto 2014. Kvůli zdravotním komplikacím se tak nestalo. Ambasadorka Petra Němcová se tak chopila mikrofonu a anglicky, poté také česky, poděkovala italským představitelům značky La Perla, že si vybrali právě Prahu pro představení nejnovější kolekce.

Na úplný závěr se ujaly slova organizátorky Barbora Bergová a Karolína Bosáková. „Děkujeme všem, kteří na přehlídky chodili, protože vy děláte pražský Fashion Week,“ zakřičela na závěr očividně spokojená Bosáková a pozvala všechny přítomné na závěrečnou Martini after party.






Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Tereza Netoličková





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!