Kulturní servis Puls

Back Home
Neděle, 22 Září 2013 18:00

prague fashion weekendPáteční přehlídkový maraton sliboval jména exkluzivních pražských koncept storů – Dusni3 a Simple Carrolinum Concept Store. Díky nim si diváci ve stanu v Pařížské ulici mohli prohlédnout modely Céline, Lanvin nebo Victorie Beckham. Překvapením dne byla ale mladá návrhářka Veronika Benešová tvořící pod značkou Sophistic by Veronika.


Páteční program MBPFW lákal hlavně kvůli módním show luxusních koncept storů, které mají v nabídce zvučné značky jako Lanvin, Vivienne Westwood, Alexander McQueen nebo třeba Christian Louboutin. Kromě nich ale měly své místo v programu také přehlídky českých návrhářů – Veroniky Benešové, Jaroslavy Procházkové, Martiny Nevařilové, Ivany Follové a Hany Havelkové.

Ze seznamu pátečních českých designérů na mě rozhodně nejvíc zapůsobila Veronika Benešová se značkou Sophistic by Veronika. Její kolekce podzim 2013 je plná áčkových sukní, šatů s límečky a nabíraných košilí. Lesklé materiály střídají potisky připomínající džungli a palmové listy. Benešová dokázala perfektně pracovat s ženskou siluetou přesýpacích hodin a ve svých modelech jako by se vracela do padesátých let, kdy podobné oblečení zažívalo boom.

Po uvedení Sophistic by Veronika následovala ve stejném bloku přehlídka prádla designérky Terezy Vu. Kolekce s názvem Závojnatka jaro/léto 2014 nebyla svému názvu nic dlužna. S prvními tóny hudby vplula na molo první modelka a odstartovala tak sérii jemného prádla s volánky a tylovými mašličkami. Vzhledem k období pak dominují jemné barvy – bílá, žlutá a lila.

 

prague fashion weekend


Ze známějších českých designérů zaujala Hana Havelková, která svými modely okouzluje kromě Prahy také v Paříži, Berlíně nebo New Yorku. Ve stanu MBPFW předvedla kolekci poznamenanou svým typickým viděním módy inspirované architekturou. Jako obvykle navrhla modely zvýrazňující ženské křivky, ale také overaly a šaty s kovovými pásky. Černé kousky pak ozvláštnila stříbrným kováním. A nebála se také kombinovat hnědou a černou kůži.  Na samotný závěr předvedla dlouhou koženou sukni Linda Rybová. Návrhářka totiž spolupracuje s nadačním fondem Kolečko, kde je Rybová členkou správní rady.

Zbytek dne ale patřil, i co se týče návštěvnosti, hlavně zmiňovaným koncept storům. Dusni3 převedl módní show ve stylu třicátých let. Na mole se tak promenádovaly modelky v kožešinových boa s výrazným líčením i šperky. A protože koncept store Dusni3 neponechal nic náhodě, k vizuálnímu vjemu přidal také vkusnou hudbu, která dobové oblečení skvěle podtrhla.

Simple Carrolinum Concept Store pojal svou přehlídku z jiného konce. Na molo, kde byly instalovány zrcadlové kvádry, svítily červené reflektory a předváděly se značky jako Saint Laurent, Céline, Rick Owens, Victoria Beckham nebo ikonický Alexander McQueen. Těžko říci, zda ale složité rozestavení kvádrů nebylo spíše na škodu. Modelky a modelové se mezi nimi totiž  chaoticky proplétali,  potkávali se až příliš často, takže nejednou museli zpomalit, aby se vyhnuli srážce.






Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!