Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 10 Březen 2014 09:30

world of beauty and spa 2014Jarní kosmetická inspirace pro krásu a pohodu v pražských Letňanech! Vypadat na jaře svěže a trendy by nemělo být jen přáním. Kdo hledá tipy a nápady, ať zavítá na 17. ročník veletrhu World of Beauty and Spa, který se uskuteční ve dnech 14. – 15. března ve výstavních prostorách PVA EXPO Praha Letňany.


Na hosty se těší tým vizážistů Pavla Bauera, Štěpánky Podroužkové a dalších osobností. V pátek 14. března se opět na 2 dny otevře pro více než 20 tisíc návštěvníků svět krásy a pohody v Letňanech.  Několik stovek vystavovatelů v Pražském výstavním areálu připravuje to nejlepší ze své nabídky pro všechny, kteří chtějí působit dobře nejen navenek, ale získat také něco navíc pro svou duševní pohodu a vitalitu.

Inspirace, trendy a styly v líčení, účesech i v odívání
S nastupujícím jarem se nechte naladit jarními trendy v líčení, účesech i módě. Jak na to? Můžete se po celý den svěřit připraveným rukám profesionálních kadeřníků či vizážistů, nebo se alespoň nechat inspirovat jejich modely vytvořenými na podiu pro jedinečnost a kouzlo slavnostních příležitostí – plesů, návštěvy divadel, večírků, kabaretů a třeba i odpoledních setkání na oslavě narozenin.

Můžete se nechat inspirovat například novým trendem tzv. „Black Widow“, image tajemné svůdné ženy vám nastíní osm kreativních týmů pod vedením Pavla Bauera, který tuto dámu definoval takto: „Je tajemná, krásná a nevyzpytatelná. Nachází se v různých koutech světa a muže využívá pouze jako nástroj ke své realizaci. Téma Black Widow vyjadřuje tajemnost nálady ženy s jedním společným prvkem - rozvinutí temné stránky osobnosti. Ať už je to žena v Japonsku, Norsku, Francii nebo na anglických blatech, spojuje je touha po ovládnutí muže podtržená výraznou extravagancí.“

 

world of beauty and spa 2014


Soutěž bude doplněna módní přehlídkou Zuzany Hartlové na designové téma „Architectural Beauty“ a jarním líčením trendů značek Artdeco, Arabesque, Royal Effem, Eva Garden, Malu Wilz, Tana Cosmetics a dalších, v kadeřnických show zazáří opět Romana Topinková, Gabriela Revellese, Honza Hlaváček, Martin Loužecký, Blanka Hašková a další mistři oboru. Motivací pro denní příležitosti bude líčení v barvách slunce, moře a pláží Karibiku Lindy Valsami či líčení Vladislavy Krajníkové „Picnic“, s nímž nás bude reprezentovat na prestižním Mezinárodním mistrovství v Düsseldorfu.

K tématu aktuálního líčení a trendů doporučuje profesionální vizážistka Štěpánka Podroužková: „Od různých značek se rýsuje více možností. Vždy je základem make-up dle typu pleti klientky. Vzhledem k přibývajícímu sluníčku doporučuji s ochranným faktorem, který je v dnešní době možno používat celoročně. Použijeme produkty k projasnění pleti v oblasti kruhů pod očima a T-zóny, pudr, tvářenku s nádechem oranžovým, která koresponduje se rtěnkou v jasně zářivém oranžovém až tmavě pomerančovém odstínu. Pro zvýraznění líčení očí můžeme zase použít soudobý kouřový metalický vzhled umocněný linkou podél řas. Dominantou je silně nalíčené obočí.“ Podroužková organizuje letos též soutěž ve fotomake-upu na téma „Prkna, která znamenají svět“.

Módní přehlídky předních butiků ukážou trendy s jarní a letní kolekcí, které bude kralovat trojice nejkrásnějších dívek předvádějící celosvětově známé americké značky pro butik Fashion Island: Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová, Česká Miss World 2013 Lucie Kovandová a Česká Miss Earth 2013 Monika Leová, budete mít možnost spatřit též Lucii Hadašovou s dcerou Deniskou, Veroniku Chmelířovou, Taťánu Šedivou a další nejkrásnější ženy. Juniorští vizážisté a designeři předvedou modely na téma radosti ze života „Plezír“ i špendlení na živý model s tématem bláznivé nálady „Černobílý svět“.

world of beauty and spa 2014


Vrcholné a finálové soutěže
Fanoušky a příznivce estetiky potěší více než desítka soutěžních klání probíhající na třech podiích: kromě prestižních záležitostí „Creative Image Team” a „Fotomake-up” budou nehtoví designeři v pátek zdobit v soutěži NAIL ART na mystické téma „Ve znamení zvěrokruhu“, na stejné téma budou soutěžit mladí vizážisté a kadeřníci, finalisté soutěže KalibrCup v Lanškrouně. Letos uvidíme poprvé i jejich bodyart-malování na tělo. Již v minulém roce se stalo velice atraktivním špendlení na živý model finálové soutěže AR JUNIOR, tentokrát ztvární téma „Černobílý svět“ jak uvedeno výše.

Každoroční soutěž v manikúře proběhne letos v sobotu (její odborný garant, firma Alessandro.cz, oslaví 25. narozeniny a na veletrh jí přijde popřát i populární zpěvačka Marie Rottrová). Nebude chybět tradiční podívaná pro muže i ženy na pěstěná těla v soutěži ve „stylu natural fitness”.

Program pro krásnou pleť i regeneraci
Program vám bude prezentován po celé dva dny v několika saloncích i na hlavním podiu. Cenné rady i praktické ukázky budou poskytovat osobnosti z kosmetického oboru, odborníci na aromaterapii, masáže a fyzioterapii, péči o ruce a nohy. Návštěvníci mohou vyzkoušet nové metody a přípravky na vlastní kůži, nechat se hýčkat léčivými dotyky rukou kosmetiček či masérů. V sobotu budou odborníci provádět zdarma vyšetření nohou návštěvníků včetně poradenství a doporučení.


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!