Kulturní servis Puls

Back Home
Neděle, 30 Březen 2014 09:03

česká miss 2014Své první kulatiny oslavila letos Česká Miss. Tou jubilejní desátou výherkyní se stala dívka s číslem 10 Gabriela Franková, která okouzlila svým nevinným vzhledem a zářivým úsměvem. Čestným hostem letošního ročníku byla herečka Sophia Loren. Jaké bylo slavnostní vyhlášení, kterým prováděl Libor Bouček?


Jaro je symbolem rozkvětu, mládí a krásy. A právě krásu oslavuje i soutěž Česká Miss, která letos vyhlásila už svou desátou vítězku. Stala se jí Gabriela Franková. Slavnostní večer se uskutečnil v sobotu 29. března 2014 v Hudebním divadle Karlín a probíhal v tradičním duchu vyhlašování.

Samotný úvod patřil dosavadním vítězkám České Miss od roku 2005, které za doprovodu hudebního vystoupení Karla Gotta rozvlnily publikum, a pak už daly prostor svým potencionálním nástupkyním. Ty se ten večer poprvé představily publiku a divákům v třpytivých šatech.

Pak už se slova ujal moderátor večera Libor Bouček. Tentokrát předvedl mírně rozpačitý výkon, jenž se snažil pozvednout ironickými vtípky a parodií na „selfie fotky“, které kolují internetem. Zvěčnil se tak s finalistkami v backstagi, s manžely Donutilovými, Anetou Vignerovou a dokonce i s čestným hostem večera Sophií Loren.

 

česká miss 2014


Následovala ale disciplína oblíbená především mezi muži – promenáda v plavkách. Dívky ukázaly své vysportované postavy, které zpevnily během pobytu na ostrově Mauricius, kde letos absolvovaly soustředění. Ovšem postava nebylo to jediné, na čem dívky zapracovaly. Jejich letošním úkolem totiž bylo dokázat, že splňují deset P, která by Česká Miss měla mít. Dívky musely prokázat, že jsou podpůrné, pohotové, měly zpopularizovat Českou Republiku, měly být pohádkové, pohostinné, pracovité, pečující, praktické a umět pomoc.

Diváci je tak mohli vidět pomáhat ve škole pro nevidomé, prodávat ananas, vyrábět čaj, foukat půllitr, či vyrábět rum a připravovat nevěstu na svatebním obřadu. Všechny svůj úkol zvládly na jedničku a všem tak ukázaly svou zručnost a i následnou menší či větší pohotovost při dotazech Libora Boučka, na které během vyhlášení odpovídaly.

Na své si přišly i dámy a to při přehlídce okouzlujících večerních rób značky Blumarine, během které je doprovodil Václav Noid Bárta písní „Chci zas v tobě spát“. Tu má skvěle natrénovanou z muzikálu Lucie, větší než malé množství lásky, v němž působí. Během večera jsme mohli zhlédnout hned několik hudebních vystoupení, například v podání kapely Chinaski či zpěvačky Celeste Buckingham, která na slavnostním vyhlašování představila v absolutní premiéře svou novou píseň.

česká miss 2014


Kromě samotné vítězky se vyhlašovaly i dílčí ceny. O nich, stejně jako o té hlavní, rozhodovali diváci. Vůbec první výhrou byla Cena posluchačů Frekvence 1, kterou získala dívka s číslem 10 Gabriela Franková. Vyhlašovala se také Miss Sympatie, ta patřila dosavadním vítězkám České Miss. Jistě pro nikoho nebylo velkým překvapením, že v této kategorii zabodovala loňská držitelka titulu České Miss Gabriela Kratochvílová.

To, na co jsme ale celý večer čekali, bylo vyhlašování Miss Earth - stala se jí dívka číslo 5, Nikola Buranská. Miss World, která byla jako jediná volena porotou, v níž zasedli vedle ředitelky soutěže Michaely Maláčové, například Ondřej Moravec, Renata Langmanová, Karel Voříšek i Václav Noid Bárta, se stala brunetka s číslem 7, Tereza Skoumalová. A pak už přišlo očekávané velké finále. Českou Miss vyhlásila Sophie Loren, při jejímž příchodu karlínské divadlo aplaudovalo ve stoje.

Vítězkou desátého ročníku soutěže Česká Miss se stala symbolicky něžná blondýnka s číslem 10, Gabriela Franková. Nutno ale říct, že letošní ročník byl opravdu velmi vyrovnaný. A to spíše v tom nemilém smyslu. Žádná z dívek svým vystoupením vyloženě nevynikala, jako například loňská vítězka. Nicméně tituly, které si soutěžící odnesly, jsou bezpochyby zasloužené.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto organizátora





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!