Kulturní servis Puls

Back Home
Středa, 22 Únor 2012 10:00

Kulturní servis PulsByli jste se podívat na letošním festivalu cirkusového umění, který probíhal v Praze od 15. do 19. února na Hagiboru? Nebo jste naopak neměli příležitost na tuto akci zajít, i když jste si to moc přáli? Kulturní servis Puls vždy vymyslí něco, čím potěšit každého. Ve spolupráci se společností Československé cirkusy a varieté, která je pořadatelem Cirkus Cirkus Festivalu, jsme připravili soutěž o upomínkové předměty k této akci.




Ohlédnutí za Cirkus Cirkus Festivalem 2012

Kulturní servis PulsNa třetím ročníku vystoupili další zajímaví umělci se svými originálními čísly. Jako první se divákům představilo energické Duo Fedorov se svými kruhy aneb Hula Hop. Pak nastoupila Darja, která ukázala, že pokud má člověk dost odvahy a trpělivosti, může se živit i drezúrou koček a malých čivav. Koho neoslnil ekvilibrista Robert Lagron svým zjevem, toho si získal svou motorkou. Celovečerní klaun s diváky chvíli žertoval, ale pak jim předvedl, že i on umí odvážné kousky, jako chodit po provaze a dělat salta ve vzduchu. Když do manéže vběhli sloni a statní bělouši pod taktovkou Reného Casselly, zatajil se všem přítomným dech.

Australan Ramon dokázal, že mu strach z výšek opravdu nic neříká, stejně jako českému duu Štauberti, kteří předvedli akrobacii na perských tyčích. Formace Tereshchenko pak oslnivě létala vzduchem, zatímco dvojice Peres ukázala, jaké kouzlo má přízemní akrobacie. Francouzský břichomluvec Serge Massot bavil obecenstvo tak, až si muselo chvílemi utírat slzy od smíchu. Skupina Casselly, která si z letošního Cirkus Cirkus Festivalu odvezla první cenu, předvedla nevídanou akrobacii na slonech.

O co soutěžíme a jak se zapojit?
Na nové DVD k letošnímu festivalu si budeme muset ještě chvíli počkat. Výherci naší soutěže získají jiné, neméně atraktivní ceny, jako jsou omalovánky, pexeso, CD s cirkusovou hudbou, DVD Cirkus Cirkus Classic nebo DVD prvního či druhého ročníku Cirkus Cirkus Festivalu. Pokud chcete mít doma některý z těchto upomínkových předmětů, odpovězte nám na naši soutěžní otázku a čekejte, na koho se štěstí usměje.


Soutěžní otázka zní:

Kdo vyhrál na Cirkus Cirkus Festivalu 2012 první cenu?


A) Serge Massot, břichomluvec
B) Karel Roden, herec
C) Duo Štabuerti, akrobaté
D) Skupina Casselly, sloni

Nápovědu naleznete na oficiálních stránkách akce www.cirkusfestival.cz.


Svou odpověď zašlete na emailovou adresu SOUTEZ@KULTURNISERVISPULS:

- do předmětu zprávy napište „CIRKUS“,
- do zprávy zadejte správnou odpověď (například A) Serge Massot, břichomluvec),
- připište své osobní údaje: jméno, příjmení, adresu a telefon.

Soutěž končí v neděli 7. března v 19 hodin.
Výherci budou informováni telefonicky nebo e-mailem.


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Luboš Kováč

 

 

 

 

 






SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!