Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 03 Duben 2014 14:50

soutěžV sobotu 26. dubna se v pražském Kulturním centru 12 uskuteční v rámci Světového dne knihy a autorských práv jedinečný kulturní program. Snad každé dítě si rádo sepisuje básničky, povídky, pohádky či jiné literární kousky. Podpořte ho v jeho tvorbě a přihlaste ho do soutěže, kterou pořádá Splněné dětské přání. Výherci se pochlubí svými díly v rámci autorského čtení jako skuteční spisovatelé.


Bohatý program v Kulturním centru 12 nabídne veřejná čtení, přednášku o autorském právu, chvilku poezie, výstavu ilustrací i zajímavé soutěže. Seznamte se s literaturou zblízka, můžete se těšit na soutěže, veřejná čtení, přednášku o autorském právu a chvilku poezie. Seznámíte se s autory elektronického časopisu Lemurie a pro osvěžení si můžete zpestřit čas výstavou ilustrací. Během programu bude vyhlášen i vítěz soutěže literárního portálu Piště povídky (www.piste-povidky.cz).

splněné dětské přáníZpestřením bude účast neziskové organizace Splněné dětské přání, ta umožní vybraným handicapovaným či nemocným dětem, aby se podělily s návštěvníky o svou tvorbu v rámci autorského čtení, jako tomu bývá u skutečných spisovatelů. Pomáhat jim u toho budou samozřejmě zakladatelky Splněného dětského přání, Martina a Kristýna Šmejkalovy. Na celou akci je vstup zdarma, může tedy pozvat i svou rodinu a přátele.

Jak se zapojit do soutěže?
Pomozte svému dítku zhotovit jakýkoli literární výtvor, může jít například o pohádku, povídku, detektivku, básničku, fantazii se meze nekladou. Dílo zašlete společně s požadovanými údaji, které jsou uvedeny níže, na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript (preferujeme), nebo poštou na adresu: Splněné dětské přání, Tréglova 794/4, PSČ 152 00, Praha 5.

Přihlášeny mohou být všechny děti ve věku od 5 do 18 let včetně, které mají trvalý pobyt na území České republiky a jsou jakýmkoli způsobem handicapované či nemocné (např. DMO, rakovina, astma, slepota atd.).

S přihláškou zašlete tyto požadované údaje:

  • Jméno a příjmení dítěte
  • Věk dítěte
  • Onemocnění dítěte
  • Bydliště
  • Jméno a příjmení zákonného zástupce dítěte
  • Kontakt na zákonného zástupce dítěte


Uvedené údaje budou k dispozici pouze pořadateli soutěže, nebudou poskytovány třetím stranám.

Ze zaslaných děl budou vybrána minimálně 2 – jedno zvolí organizátoři Splněného dětského přání, druhé výherce určí svými hlasy (pomocí tlačítka Tose mi líbí) fanoušci stránky www.facebook.com/splnene-prani

Soutěž bude ukončena v pátek 18. dubna 2014. Všichni výherci dostanou v den akce od neziskové organizace další dárek, konkrétní podobu však neprozradíme, abychom nezkazili překvapení!

 

Text: Kristýna Šmejkaková
Foto: Morguefile





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!