Kulturní servis Puls

Back Home
Úterý, 09 Červenec 2013 09:10

Sluníčka se školkouDětští účastníci se mohou těšit například na koupání v bazénech, kreativní program i canisterapii. Příměstské tábory Sluníčka se školkou ve Žlutých lázních v pražském Podolí voda neodplavila. Od pondělí 1. července byl zahájen sedmý ročník, který nabízí bohatý program i prostory celého, po povodních opraveného a vyčištěného, areálu. Rodiče zajisté potěší, že se nezměnila cena – jednodenní účast vyjde na 500 korun.


Žluté lázně nabídnou letos už posedmé příměstský dětský tábor Sluníčka se školkou. Profesionální tým pedagogů a vychovatelů bude k dispozici přímo v areálu v týdenních turnusech po celé prázdniny až do 30. srpna. Děti tak mohou po celé léto využít všechna sportoviště i dětský koutek s bazénky, pískovištěm, prolézačkami a kreativní dílnou s vlastním loutkovým divadlem. Malí táborníci se také zapojí do celotáborové hry s časopisem Pastelka. Novinkou letošního roku je větší důraz na relax a canisterapii.

„Ve stresu nejsme jen my dospělí, ale také naše děti. Chceme, aby si v létě odpočinuly, nabídneme proto canisterapii – tedy metodu psychosociálního a fyzio-rehabilitačního působení pomocí speciálně cvičeného psa, který bude k nám do táborů docházet,“ upřesnila Libuše Pardubská, vedoucí tábora.

Sluníčka se školkouSluníčka nabízí i mužské vychovatele a osobní přístup k dětem s omezením. Dětské tábory Sluníčka se školkou ve Žlutých lázních fungují každý všední den od 7 do 19 hodin. Přijímají děti od čtyř do dvanácti let, vždy s maximální kapacitou dvaceti dětí na den. Tábor je flexibilní. Rodiče tak mohou volit mezi možností dát dítě do Sluníček pouze na jeden vybraný den, na několik dní či celý týden. Nejmenší pak tradičně oceňují oproti běžným táborům to, že mohou spát večer doma.

Spokojenost a program pro děti bude každý den připravovat tým zkušených a proškolených pracovníků s pedagogickým vzděláním. Tábory jsou vhodné i pro děti se zdravotním omezením. „Vlastní kuchyň umožňuje připravit jakékoli jídlo podle potřeb - například diabetiků nebo strávníků s bezlepkovou dietou apod., tyto děti tedy neodmítáme, naopak, zapojujeme je mezi ostatní,“ upřesnila Libuše Pardubská. Součástí pracovního týmu je také zdravotní sestra a speciální pedagog, kteří o malé klienty pečují celý den. Děti s náročnějšími potřebami proto nemají žádný problém se začlenit. Samozřejmostí je bezbariérovost areálu.

Dětské tábory mají k dispozici speciální klubovnu s vlastním sociálním zařízením. O pestrý program tak děti nepřijdou ani při nepříznivém počasí. „Připravený je také spací koutek pro menší táborníky, kteří si budou chtít ještě po obědě odpočinout,“ uzavřela základní informace Libuše Pardubská.

Podrobnosti k dětským táborům a programu pro děti najdete na www.zlutelazne.cz a www.slunicka.org.


Text: Lipa
Foto: Oficiální foto akce

 

 





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!