Kulturní servis Puls

Back Home
Neděle, 08 Prosinec 2013 09:30

kulturní servis pulsPotěšte své známé či rodinu hezkou publikací. Kulturní servis Puls připravil další tipy na vánoční dárky, které jsou originální a potěší malé i velké. Tentokrát jsme se zaměřili na nabídku knižního nakladatelství Metafora. Zaujaly nás tituly jako Masáže od A do Z, Deník nastávající maminky, nebo kreativní Zvířátka z korálků, Pletení 200 otázek a odpovědí, Rozstříhej si knihu či 100 korálkových květin, přívěsků a drobností. Prozradíme vám o nich více informací.


100 korálkových květin, přívěsků a drobností
Vyrobte si skvělé dárky, šperky a doplňky! Z korálků si můžete vyrobit úplně všechno. Nepřebernou řadu překrásných motivů pro radost. Je libo dortíky, ovoce, bižuterii, květiny, zvířátka nebo pohádkové postavičky? S touhle báječnou knihou budete umět vytvořit, nač si vzpomenete. Miniaturní čajový servis, lesní scenerii, přímořskou idylku i vánoční atmosféru. A samozřejmě spoustu dárků pro zamilované a další úžasné věci. Je to jednoduché. Podle podrobných návodů a názorných vyobrazení to svede úplně každý. Korálková říše zkrátka čeká jen na vás a na to, až se necháte okouzlit jejím půvabem a romantikou. Publikace od Amandy Brooke Murr-Hinsonové může být jak milým dárkem, tak i báječnou inspirací pro výrobu vánočních dárků.

Rozstříhej si knihu!
Zdá se vám to jako šílený nápad? Nebojte se, tento titul pro šikovné ruce nese výstižný název přesně podle toho, k čemu je určený. Tajemství papírových vystřihovánek a překrásných uměleckých děl z nejlevnějšího materiálu. Tato krásná kniha vás provede světem vystřihovánek a ukáže vám, jak můžete s minimálním vybavením a téměř bez zkušeností začít hned tvořit svá vlastní nádherná umělecká díla. Začátečníkům poskytne vše, co potřebují vědět, od základních technik až po nápadité složitější projekty. Pro pokročilejší umělce bude skvělým zdrojem informací o materiálech, technikách a práci zahraničních kolegů. Dozvíte se o historii vystřihovánek a můžete se inspirovat díly umělců z celého světa. A co tuhle knížku od Emily Hogarthové dělá jedinečnou? 50 šablon, které si přímo z ní můžete ihned vystříhat!

Deník nastávající maminky
Máte ve svém okolí kamarádku či známou očekávající příchod prvního potomka? Ulehčete jí příchod miminka zajímavou publikací, která nabízí osvědčené tipy a rady. Osobní těhotenský zápisník a odborné informace od početí do konce šestinedělí. Těhotenství je bezpochyby jedním z emocionálně nejbohatších období života ženy. Současně je však dobou, kdy každá nastávající maminka víc než kdy jindy ocení pomoc a podporu. A takovým malým pomocníkem se může stát i tento kalendář. Množství užitečných informací je doplněno zábavnými ilustracemi, ale nechybějí ani tabulky údajů, podrobný popis vývoje plodu v děloze, dobré rady ohledně výživy, kondice a samotného porodu. Dozvíte se také, kdy a proti čemu se očkovat a najdete zde i místo na vlepení prvního ultrazvukového snímku očekávaného potomka. Důležitou část tvoří těhotenský kalendář – devět měsíců den po dni, do něhož si můžete zapisovat poznámky i postřehy, takže se knížka stane vaším skutečným a jedinečným soukromým deníkem. Deník nastávající maminky od doktora Romana Chmela ve formátu nástěnného kalendáře je originálním pomocníkem i dárkem.

Zvířátka z korálků
Ať už jste velcí nebo malí, pokud jste podlehli kouzlu výroby z korálků, doporučujeme vám krásnou knihu Zvířátka z korálků od Isabelle Kassap-Scellierové. Vyrobte si svou vlastní zoologickou zahradu pro okrasu i pro radost. V publikaci najdete 46 původních modelů. Nádherná, všemi barvami zářící trojrozměrná zvířátka vás nejen potěší, ale také udiví. Jsou totiž úplně jako živá. Na stránkách téhle roztomilé „ZOO“ najdete čtyřicet šest originálních předloh, podle nichž můžete díky podrobnému popisu, přesným schématům a množství barevných fotografií snadno postupovat. Svoje výtvory můžete nosit pro okrasu na zipu, jako přívěšek na mobilu nebo na klíčích, ale také jako nápaditou bižuterii. Kromě toho mohou sloužit jednoduše jako dekorativní předměty a dárečky, které udělají radost nejen svým tvůrcům, ale i obdarovaným.

Pletení 200 otázek a odpovědí
Pletení se opět vrací do módy! Ať už chcete zasvětit sebe, abyste pak mohli obdarovávat své blízké, nebo hledáte něco pro zahnání nudy a dobrou inspiraci kamarádce, v Pletení 200 otázek a odpovědí od Rity Taylorové najdete ucelený přehled informací. Víme vše, co potřebujete znát, od základních ok po závěrečné úpravy! Pletete? V tom případě už se vám nejspíš stalo, že jste si najednou nevěděli rady a potřebovali vyřešit konkrétní problém. Nebo jste prostě zatoužili naučit se novým technikám. A právě v tom vám pomůže tato kniha, ve které najdete 200 otázek na nejrůznější témata a právě tolik užitečných odpovědí. Jednoduchý výklad lehce pochopí začátečníci i pokročilí. Práci vám usnadní rady a postřehy zkušené pletařky. Podrobné ilustrace vás seznámí s detailním postupem. Od základních ok se přes složitější vzory dostanete až k vlastním návrhům a slušivým modelům.

Masáže od A do Z
Hledáte knihu, kterou byste mohli potěšit i muže a obecně ty, kteří se četbě zase tolik nevěnují? Masáže od A do Z by mohli tím pravým! Nejlepší cesta, jak si osvojit příjemné umění masáží. Umění masáže provází lidstvo od nepaměti. Správně provedená masáž nejenom uleví do bolesti, ale dokáže také povzbudit intimitu mezi partnery, snížit stres nebo navodit relaxaci. A to všechno máme v dnešní uspěchané době zapotřebí. Masírování je oblíbené snad všude, ale jsou země, které je dovedly k dokonalosti. Proto se kromě běžnějších masáží, seznámíte i se stylem švédským, čínským, japonským a různými jinými metodami. Podle podrobných návodů a barevných fotografií se lehce naučíte postupům pro celé tělo i jednotlivé části, dovíte se, co pomáhá proti bolestem zad, jak nejlépe masírovat sportovce, ale i malé děti a mnoho dalších věcí. Budete spokojenější, výkonnější, odpočatější a přinesete si do života novou radost.

Pokud vás žádný z těchto titulů nezaujal, podívejte se na oficiální stránky nakladatelství Metafora www.metafora.cz a seznamte se s dalšími nápaditými publikacemi, které budou více odpovídat vaší představě. Nebo se zapojte do velké vánoční soutěže SPLNĚNÉ DĚTSKÉ PŘÁNÍ NADĚLUJE aneb Co nepřinese Ježíšek, to dostanete na konci roku a můžete knihy vyhrát.




 

Text: Mia
Foto: Metafora





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!