Kulturní servis Puls

Back Home
Středa, 09 Prosinec 2015 12:58

kulturní servis pulsKnihy se tradičně řadí mezi TOP 10 vánočních dárků. Ať už se chystáte nějakou darovat, nebo zvažujete, o kterou si napsat Ježíškovi, kniha jistě nebude pod vaším vánočním stromečkem chybět. Minule jsme se zaměřili na žhavé novinky, nyní nabízíme inspiraci na knížky pro dámy i pány, babičky, hudební nadšence i zanícené amatérské detektivy!



Robert Gordon - Elvis
kulturní servis pulsJeho melodie známe všichni. Elvis Presley patří k hudebním legendám, které silně ovlivnily vývoj, jakým se ubírala hudba v 2. polovině 20. století. Přestože od vzniku jeho písní uplynula desetiletí, neztrácejí nic ze svého kouzla a oslovují stále nové generace. Díky této knize poznáte celý život a dílo Elvise Presleyho, projdete jeho vzestupy i pády a díky řadě vloženým materiálům ještě více proniknete do jeho písní. Vydalo nakladatelství CPRES, 399,- Kč.


kulturní servis pulsMiroslav Graclík - Osudy hvězd stříbrného plátna
Kniha Osudy hvězd stříbrného plátna přináší, stejně jako první díl (Hvězdy stříbrného plátna), čtyřicet životopisných portrétů hvězd první republiky. Naleznete mezi nimi poutavé, ale mnohdy i smutné osudy hereckých hvězd jako jsou například Hugo Haas, Adina Mandlová, Jiří Voskovec, Jan Werich, Anny Ondráková, Nataša Gollová, Zita Kabátová, Karel Höger, ale i osudy operní pěvkyně Emy Destinnové nebo režisérských es Miroslava Cikána, Karla Lamače, Vladimíra Slavínského, Václava Binovce a Martine Friče. Vydalo nakladatelství Omega, 299,- Kč.


kulturní servis pulsShannon Bucková - Přírodní kosmetika: Jak na to
Utrácíte spousty peněz za kosmetiku? A myslíte si, že bez drahých kupovaných přípravků to nejde? Pak pro vás máme dobrou zprávu. Jde, a ještě u toho ušetříte. Naučíme vás míchat nádherně voňavé krémy, tekutá mýdla, šampony, vlasové i obličejové masky, parfémy, přísady do koupele, tělová a odličovací mléka, zkrátka cokoli si vzpomenete. A to vše ze zdravých, stoprocentně přírodních surovin. Vydalo nakladatelství Metafora, 329,- Kč.


kulturní servis pulsHalina Pawlowská - Manuál zralé ženy
Povídky plné lásky a absurdních situací. Halina Pawlowská tvrdí, že když slyší slovo „zralá“, vybaví se jí sýr, u kterého je nejvyšší čas ho zkonzumovat. Zároveň ale říká, že zralost je báječná! Buď z toho důvodu, že si můžete gratulovat, že jste se dožili už pěkného počtu let, anebo proto, že jste sice ještě velice mladí, ale jste jedinci s moudrým pohledem na svět.  Vydalo nakladatelství Motto, 249,- Kč. 


Zohre Esmaeli - Moje nová svoboda – Z Kábulu přes předváděcí molo až k sobě samé
kulturní servis pulsZohre je třináct let, když její rodina prchá z Afghánistánu před hrůzovládou Tálibánu. Po strastiplné cestě se konečně dostanou do Německa, ale ani tady není dívka svobodná. Rodiče jí zakazují veškeré vymoženosti západního světa: internet, vycházky, plavání i jízdu na kole. Když je jí sedmnáct, prchá znovu, tentokrát před hrozbami vlastních bratrů… Dnes je Zohre Esmaeli jedinou afghánskou topmodelkou na světě, pracuje v Paříži, New Yorku, Miláně a Berlíně. V jejím životě se slučují ty největší protiklady: láska ke svobodě a respekt k tradicím. Vydalo nakladatelství Ikar, 249,- Kč. 


kulturní servis pulsMichaela Klevisová - Kocour z Montmartru
Veronika touží po dobrodružství a chtěla by zažít něco, co se stává jednou za život. Adam se před přítelkyní stydí za matku, která miluje zvířata víc než lidi. Else už by ráda měla dítě, jenže manžel je proti. Sebastien kdysi snil o tom, že bude slavný hudebník a změní svět, jenže místo toho pracuje jako noční hlídač a připadá si zbytečný. Hrdinům úsměvných i dojemných příběhů zasáhne do života láska ke kočkám nebo setkání s kočkou. Možná se v některém z osudů poznáte. Vydalo nakladatelství CPRES, 219,- Kč. 


kulturní servis pulsHenri Loevenbruck - Fulcanelliho tajemství
Již téměř jedno století se badatelé a historici snaží rozluštit, kdo se skrývá pod tímto záhadným pseudonymem? Kdo byl Fulcanelli, alchymista a autor knih Tajemství katedrál a Příbytky filosofů? Vyšetřování vraždy v kostele a podivného úmrtí zasvěcence vrhne detektiva Ari Mackenzieho do esoterických tajemství minulého století. Dokáže rozluštit zapeklité vztahy mezi zasvěcenci do tajných nauk? Vyřešit nejen vraždy, ale i rozplést vztahy mezi zasvěcenci ovšem něco stojí. Vydalo nakladatelství Gramond, 299,- Kč.


kulturní servis pulsJoakim Zander - Plavec
Hranice mezi státy mizí stejně jako hranice mezi přítelem a nepřítelem, pravdou a lží, minulostí a přítomností. Začátek osmdesátých let, Damašek. Bezejmenný americký špion opouští své dvouměsíční dítě a nechává je nejistému osudu. Celý život ho pak tíží vina a vydává se kamkoliv, kde mu nebezpečí a stres umožní zapomenout — do Libanonu, Afghánistánu či do Iráku. O třicet let později se Klaře Walldéenové, mladé švédské zaměstnankyni Evropského parlamentu, nečekaně ozve její bývalý přítel Mahmúd Šammúš a naléhavě ji požádá o schůzku. Sdělí jí, že se dostal na stopu citlivých informací o amerických tajných operacích. Mahmúd a Klara se stanou terčem agentů CIA, kteří mají za každou cenu zabránit zveřejnění informací a zamezit tak mezinárodnímu skandálu. V Bruselu mezitím oportunistickému švédskému lobbistovi Georgi Lööwovi přidělí děsivého klienta a temný úkol. Vydalo nakladatelství HOST, 329,- Kč.



Lincoln Child - Zapomenutý pokoj
kulturní servis pulsZáhadolog“ Jeremy Logan se už řadu let specializuje na vyšetřování jevů, na které jsou exaktní vědecké postupy krátké. Tentokrát je povolají na novoanglické pobřeží v Newportu na Rhode Islandu. V Luxu, tamním elitním think tanku, spáchal za strašlivých okolností sebevraždu přední vědec – když se předtím začal chovat nevypočitatelně a agresivně a zjevně trpěl psychickými problémy. Logana, který zde před lety sám působil, pozve ředitel Olafson, aby celou záležitost diskrétně prozkoumal. V rozlehlém starobylém sídle organizace na břehu moře totiž už nějakou dobu dochází i k dalším znepokojivým jevům. Vydalo nakladatelství BB / Art, 299,- Kč.



Text: Dagmar Tichá
Foto: Oficiální foto knižních nakladatelství





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!