Kulturní servis Puls

Back Home
Středa, 16 Prosinec 2015 10:00

kulturní servis puls

Potěšte svá zlatíčka knížkou! Přinášíme tipy na dárky pro nejmenší, malé i větší, které ještě v pohodě stihnete koupit. Připravili jsme stručný přehled publikací – o zvířátkách, autíčkách, se zábavnými příběhy – aby byly spokojené všechny děti.





Oldřiška Ciprová, Lenka Němcová
Copak snídá Ponožkovník
Pohádky pod polštářek

kulturní servis puls Interaktivní povídání a krásné pohádky od oblíbených českých autorek. Milé děti, také se vám někdy stane, že na některé věci zapomenete nebo je prostě neuděláte, protože si myslíte, že nejsou až tak důležité? Občas se vám špatně vstává a někdy se zase nechcete česat, připravit se do školy, zapomenete zhasnout nebo si srovnat ponožky? A víte o tom, že o každou takovou činnost se stará jeden ze skřítků z kouzelné říše? Skřítci se mají co ohánět, aby vám ukázali, jak dělat věci správně.A že jim to dá občas pořádně zabrat! Opravdu, jen si o nich pojďte přečíst. Nová kniha oblíbených autorek opět přináší zábavné a interaktivní povídání i krásné pohádky, které velmi lehkou formou vedou děti k sebereflexi a k pohodovému zvládání denních rutin bez stresu. Vydalo nakladatelství CPRESS.


kulturní servis pulsGalina Miklínová, Pavel Šrut
Lichožrouti

Kniha desetiletí pro děti podle ankety sdružení Litera. Je to nejobratnější lupič všech dob a dosud nikdy nebyl dopaden. Možná i vám se včera nebo právě v této chvíli ztratila ponožka. Kdo za to může? Lichožrout! Záhadný tvor, který žere ponožky a z párů dělá licháče. Do jejich tajemného světa pronikla autorská a ilustrátorská dvojice Pavel Šrut – Galina Miklínová a vynořila se s napínavým a vtipným příběhem jedné lichožroutí rodinky, starého mládence pana Vavřince a malého nešiky lichožrouta Hihlíka. Vydalo nakladatelství Paseka. 


Brandon T. Snider
Mimoni – zábavné čtení, aktivity a vystřihovánky

kulturní servis pulsPostav si víc jak 25 modelů! Snil jsi o tom, mít svou vlastní armádu věrných Mimoňů? Tak čapni tuto knihu a postav si je! Kevin, Stuart, Bob a další roztomilí Mimoni čekají jen na tebe! Můžeš postavit víc jak 25 modelů! Nejen že tě bude bavit sestavovat modely, ale s nimi si pak ještě užiješ spoustu zábavy a legrace. Můžeš s nimi i zahrát nový příběh, který si vymyslíš. Navíc v knize najdeš spoustu zábavného čtení a aktivity, jako jsou bludiště a doplňovačky.
Postup je snadný Krok 1: Vystřihni model.
Krok 2: Přehni na vyznačených místech.
Krok 3: Zasuň do sebe a přidej oči, ruce a nohy.
Krok 4: Hraj si!
Vydalo nakladatelství CPRESS. 


kulturní servis pulsAndrea Erne
Vše o autech

Jak funguje motor? Kdy vzniklo první auto? A jak se auto vlastně vyrábí? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky, se kterými si rodiče často nevědí rady, se děti dovědí z obrázkové knihy Vše o autech z oblíbené edice Už vím proč?. Auta jsou nedílnou součastí každodenního života dospělých i dětí. O to zajímavější je vědět, jak takové auto vzníká nebo jak ho správně zabezpečit. Malí i velcí fanoušci aut budou mít možnost podívat se do výrodní haly nebo si vyzkoušet tzv. crashtest. Kniha Vše o autech vysvětluje zábavně a hravě, proces výroby auta od prvního návrhu po hotový vůz. Nechybějí ani kapitoly o historii automobilu nebo o dopravě. Vydalo nakladatelství Albatros.


kulturní servis pulsWolfang Metzqer
Bagry, traktory a popelářské vozy

Svět vozidel v celé své rozmanitosti! Bagry, traktory, popelářské vozy – a to zdaleka není vše. Můžete si prohlédnout i vrtulník, míchačku kombajn, podíváte se na statek i na letiště a všude vás čeká spousta zábavy. Na každé stránce najdete několik příběhů, o kterých si můžete vyprávět. Tato kniha obsahuje vše, co děti chtějí vědět o všemožných vozidlech a jejich využití. Vydalo nakladatelství Albatros.


kulturní servis pulsIlona Fišerová
Pejsek Dar – Záhada v ZOO

Pejsek Dar má velký sen. Chtěl by se stát detektivním psem a tak netrpělivě čeká, až si pro něj přijde nový páníček. Nejlépe policejní komisař, kterému bude pomáhat s vyšetřováním velkých zapeklitých případů.  Místo toho si Dara vybere mladý veterinář, který pracuje v zoologické zahradě. Pejsek brzy přijde na to, že i v ZOO se děje spousta zajímavých věcí. Čekají na něj noví kamarádi a nečekaná dobrodružství. A kdo ví, nakonec možná dojde i na ten vysněný detektivní případ!  Vydalo nakladatelství Fragment.

 

Text: Dagmar Tichá
Foto: Oficiální foto nakladatelství





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!