Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 14 Říjen 2013 11:30

splněné dětské přáníCirkus Cirkus Classic ožil 11. října 2013 k nepoznání. Mezi návštěvníky se objevila i řada známých tváří, které přišly podpořit třetí kolo neziskové organizace Splněné dětské přání. Patnáctiletá Gábinka z Písku se chtěla stát na jeden den cvičitelkou lachtanů. Podporoval ji při tom její nový kamarád a patron kola Martin Dejdar. Jak probíhal jejich společný den? Podařilo se nakonec uskutečnit vystoupení s lachtanem Teddym?


Pátek byl pro většinu lidí obyčejný školní nebo pracovní den, Gábinka však nemohla rozrušením dospat. Těšila se na spoustu krásných zážitků a nových kamarádů, se kterými se v Praze seznámí. Organizátorky Splněného dětského přání Martina a Kristýna Šmejkalovy jí i maminku přivítaly ukázkou dílničky, v níž vznikají ručně vyráběné panenky neziskové organizace. Usměvavou holčičku nejvíce zaujal výtvor v životní velikosti: „Ta se mi moc líbí,“ opakovala stále dokola.

Další část programu probíhala v prostředí Barrandovské restaurace Kamera, kde Gábinka dováděla v dětském koutku a seznámila se s natáčecím štábem, který tvořila Anna a Petr Láškovi. A konečně dorazil i ten, na něhož se těšila nejvíce, patron kola Martin Dejdar. Gábinka se nejprve styděla a vypadala, že se svým oblíbeným hercem samou nervozitou vůbec nepromluví. Martin si ji však brzy získal a pak už se jeho malá fanynka jen smála od ucha k uchu. Po výborném obědě se všichni společně přesunuli k cirkusovému stanu do Libuše.

 

splněné dětské přání


Gábinka se v doprovodu Martina poprvé setkala s cvičitelkou Perry Pedersen a lachtanem Teddym. Nejdřív se na něj holčička dívala trochu nedůvěřivě, protože jí z kolečkového křesla připadal ohromný, ale po chvíli ho pohladila a začala s přípravami na své večerní vystoupení. Užila si přitom spoustu legrace a velmi se divila, co všechno tento šikovný lachtan dokáže.

V 18 hodin odstartoval moderátor Petr Kumpfe show Cirkus Cirkus Classic. Diváci se zatajeným dechem pozorovali vzdušnou akrobacii, vysokou školu na koních, drezuru psů či adrenalinová čísla jako Kolo smrti nebo Globus smrti. Před Gábinčiným vystoupením čekalo diváky malé překvapení – klaun Jimmy Folco vytáhl z obecenstva 4 náhodné diváky, z nichž stvořil svou novou hudební kapelu. Na kytaru hrál Martin Dejdar, saxofonu se ujala Sabina Laurinová, za pomyslné bicí usedl Jirka Mádl a k mikrofonu se postavil Martin Pošta. Hvězdný tým každého pobavil a vytvořil před lachtaním vystoupením skvělou atmosféru.


Když se v manéži konečně objevila Gábinka s Martinem Dejdarem, cvičitelkou Perry a lachtanem Teddym, sledovaly organizátorky se zatajeným dechem, jak se jí bude dařit. Malá cvičitelka se dobře bavila a své první veřejné vystoupení si náramně užívala. Aby jí doma nebylo smutno, daly jí organizátorky Splněného dětského přání na památku nafukovacího lachtana. „Já bych chtěla vystupovat ještě jednou, to bylo prima,“ prozradila později v zákulisí.

splněné dětské přání


Diváci byli nadšení. Ze všech stran byly slyšet kladné reakce, jak na třetí splněné dětské přání, tak i na show Cirkus Cirkus Classic obecně. Gábinku přišla podpořit i řada známých osobností, kromě zmíněných účinkujících s klaunem, například také moderátorka Hanka Zajíčková, zpěvačky Genny Ciatti a Šárka Marková nebo zpěváci František Pytloun a Vít Bečvář. S holčičkou se na památku vyfotili a někteří jí dokonce přinesli dárečky. Po představení probíhala v předsálí autogramiáda účinkujících a focení s lachtanem Teddym. Kdo chtěl Splněné dětské přání podpořit v pořádání dalších kol, mohl tak učinit dobrovolným příspěvkem, nebo sponzorováním ručně vyráběné panenky. Některé si zájemci odnesli domů, většina však poputuje do rodin s handicapovanými dětmi. Jejich životní příběhy se pak čtenáři dozví z článků vydaných Splněným dětským přáním (www.facebook.com/splnene-prani).

Poděkování za realizaci 3. kola Splněného dětského přání:
Organizátorovi Cirkus Cirkus Classic za skvělou spolupráci. Cvičitelce Perry Pedersen, lachtanovi Teddymu a patronovi Martinu Dejdarovi za účast a podporu neziskové organizace. Petru Láškovi a jeho ženě Anně za podporu profesionálního natáčecího štábu. Restauraci Kamera za poskytnuté zázemí a výborné pohoštění. Společnosti Natland za poskytnutý finanční dar. Společnosti Sevendesign za výrobu reklamní plachty. Hračkářství Darovánek za darovaného nafukovacího lachtana. Dobrovolníkům, kteří pomáhali na akci: Sabina a Dana Lauterkrancovy, Markéta Klašková, Vašek Pechr, Aleš Hrubý, Alexandra Gerasimčiková a Pavel Stříteský. Dárcům, kteří přispěli různými částkami, aby podpořili realizaci třetího kola. V neposlední řadě děkujeme rovněž všem, kteří podpořili Splněné dětské přání sponzoringem ručně vyráběných panenek.




Text: Mia
Foto: Aleš Hrubý, Vanda Moravcová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!