Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 07 Říjen 2013 20:00

splněné dětské přáníJaké je dostat pusu od lachtana a objevit se v záři reflektorů během večerní show, si už v pátek 11. října vyzkouší patnáctiletá Gábina z Písku. Tu vybralo Splněné dětské přání ze všech přihlášených kandidátů jako nejvhodnější adeptku. Holčička, která je na invalidním vozíku, prožije jedinečný den po boku Martina Dejdara, cvičitelky Perry Pedersen a jejího lachtana Teddyho. Akci přijdou podpořit i další známé osobnosti.


Nezisková organizace oznámila v září 2013, že připravuje další, v pořadí již třetí kolo s názvem „Staň se na jeden den cvičitelem lachtanů“, ve kterém umožní vybranému handicapovanému nebo nemocnému dítěti prožít nezapomenutelný den po boku cvičitelky Perry Pedersen a jejího lachtana Teddyho. Přihlášku k účasti mohly posílat rodiny s dětmi ve věku od 5 do 18 let, jež mají trvalý pobyt v České republice. Podmínkou bylo, aby každý zájemce nějakou kreativní formou vyjádřil své přání. Výtvorů se sešlo mnoho! Někteří vsadili na fotky, jiní namalovali obrázek nebo složili básničku.

„Výběr účastníka byl velmi náročný. Přišla spousta přihlášek a krásných výtvorů, které nám udělaly velkou radost. Každý je originální a má své kouzlo,“ vyjádřila se za Splněné dětské přání organizátorka Kristýna Šmejkalová. O vybraném dítěti prozradila: „Nakonec jsme zvolili, že se účastnicí třetího kola stane patnáctiletá Gábinka z Písku, která je na invalidním vozíku. Ta vyrobila obrázek, na němž zachytila sebe a lachtana Teddyho, jak si spolu hrají.“

 

splněné dětské přání


Když se Gábinka dozvěděla, že se s maminkou vydá na výlet do Prahy, samou radostí se smála od ucha k uchu a celý večer pak doma nemluvila o ničem jiném. Pro holčičku je připravený pestrý program, během něhož se seznámí se svým patronem, kterým je herec a moderátor Martin Dejdar. Ten patří mezi Gábinčiny velké favority, protože prý pravidelně sleduje seriál Comeback. Další, s kým se usměvavá slečna setká, bude cvičitelka Perry Pedersen a lachtan Teddy. Společně pak připraví speciální show, kterou předvedou v rámci představení Cirkus Cirkus Classic. To se uskuteční téhož dne, v pátek 11. října od 18 hodin.

Gábinku přijde na představení podpořit i řada známých osobností. Svou účast potvrdila například herečka Sabina Laurinová s rodinou, herec a zpěvák Petr Kutheil, zpěvačky Šárka Marková a Genny Ciatti nebo moderátorka Hanka Zajíčková.

splněné dětské přání


Chcete se akce také zúčastnit? Představení Cirkus Cirkus Classic je pro veřejnost přístupné. Show začíná v 18 hodin, cirkusový stan se otevírá o hodinu dříve. Nachází se v lokalitě Prahy 4 v ulici Novodvorská (5 minut od OC Novodvorská). K dispozici je sociální zázemí i stánky s občerstvením. Vstupenky můžete zakoupit na oficiálních stránkách akce www.cirkusclassic.cz/vstupne, nebo na místě v ceně od 99 do 370 korun.

Zájemci, kteří budou chtít neziskovou organizaci Splněné dětské přání podpořit, mohou na akci zakoupit ručně vyráběné panenky a darovat je do rodin s handicapovanými dětmi. Organizátorky o obdarovaných dětech připravují články, v nichž se čtenáři dozví, kdo byl obdarován a jaký je jeho životní příběh.


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Splněné dětské přání





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!