Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 16 Prosinec 2013 19:00

splněné dětské přáníSeznamte se s předposlední trojicí dětí, kterým nezisková organizace Splněné dětské přání o letošních Vánocích nadělí ručně vyráběné panenky, po nichž touží. Holčička Zuzanka i usměvaví chlapečci Tomík a Mireček se bohužel nemohou pochlubit dobrým zdravím. Na druhou stranu však mají okolo sebe milující maminky, které se o ně s láskou starají a pomáhají jim snést všechna trápení. Snad je příjemně potěší i speciální dárek vyrobený na přání.


Tomášek je usměvavý 12letý kluk, který žije v současné době v Ostravě. Na první pohled vypadá zdravě, málokdo by odhadoval, že je opak pravdou. Když lékaři jeho mamince oznámili konečný verdikt, dozvěděla se, že má synek dětskou mozkovou obrnu, která mu způsobuje trvalé postižení hybnosti. Aby nebylo starostí málo, přidala se navíc i epilepsie. Tomík bohužel ani nemluví, komunikuje pouze pomocí znaků Makaton na Ipadu. Chodí pomocí opory dospělé osoby nebo chodítka, jinak se pohybuje hopsáním v kleku na zemi. Maminka na něm obdivuje jeho spokojený úsměv a také velkou snahu stále se učit něčemu novému. Projevuje velký zájem o dění kolem sebe. Je velmi společenský a má moc rád děti. Také neziskovou organizaci Splněné dětské přání tento veselý chlapeček zaujal. Na Štědrý večer na něj bude pod stromečkem čekat nový kamarád – panáček oděný v pestré žluté barvě jako sluníčko. Tak mu začala říkat maminka po té co odhalila, jak usměvavého a rozzářeného chlapečka doma má.

 

splněné dětské přání


Starat se o jedno handicapované dítě je těžké, ale poskytovat péči hned dvěma najednou, to už chce nejen nutnou dávku odvahy, ale i velkou vnitřní sílu. Takový oříšek a životní zkoušku si osud připravil pro maminku Andreu bydlící v krásném jihočeském městečku Písek. I přes všechny události, které ji potkaly, se snaží neztrácet optimismus a každý den bojuje, aby dcera i syn měli krásné dětství.

Zuzance je nyní 7 let. Má hyperkinetický syndrom ADHD, trpí poruchami spánku, je emočně labilní a trpí úzkostnými stavy. Nejtěžší je ale vývojová dysfázie, neboli porucha postihující vývoj řeči.  

Tříletý Mireček musel ihned po narození na sál, aby mu lékaři operovali nemocné srdíčko. Je prakticky nevidomý, dokáže vnímat pouze světlo a tmu. Má autistické rysy, poruchy chování, několik srdečních vad, brániční kýlu s rotačním žaludkem a bohužel i sklony k sebepoškozování. Tím však součet jeho diagnóz zdaleka nekončí.

Pro holčičku vyrobí Splněné dětské přání panenku – princeznu v krásných šatech v její oblíbené fialové barvě a samozřejmě s dlouhými vlásky. Chlapečka obdarujeme panáčkem mazlíkem ve výrazných barvách, červené a bílé, aby panenku lépe vnímal.

splněné dětské přání


Sponzorem speciálního kola neboli Vánočního přání je poradenská skupina APOGEO. O dalších dětech, které Splněné dětské přání v rámci Speciálního kola obdaruje, se dozvíte už v pondělí 23. prosince. Více informací o Vánočním přání se dozvíte v článku "12 handicapovaným dětem se o Vánocích splní jejich přání".

Kdo je poradenská skupina APOGEO?
splněné dětské přání„Jsme ryze česká poradenská skupina APOGEO Group s hlavním sídlem v  Praze a pobočkou Nicosii. Řadíme se počtem svých klientů a rozsahem služeb mezi nejvýznamnější specialisty v oboru mezinárodního daňového plánování v České republice. Dále poskytujeme služby v oblastech daní, auditu, účetního a mzdového poradenství, outsourcingu mezd, znaleckých služeb a management consultingu. Nedílnou součástí skupiny APOGEO je společnost SMART Office & Companies, která je pod značkou SMART Companies, nejvyhledávanější v oblasti trustových služeb a ready-made společností na trhu v 30 zemích po celém světě, a SMART Office, přední poskytovatel sídel a služeb virtuálních kanceláří. Stabilní zázemí skupiny APOGEO přináší nezpochybnitelnou jistotou nejen pro své zaměstnance a obchodní partnery, ale díky širokému a vzájemně navazujícímu portfoliu služeb především pro své klienty,“ prozradila Klára Sierra závěrem.


Text: Martina Šmejkalová; Kristýna Šmejkalová
Foto: Dodal obdarovaný





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!