Kulturní servis Puls

Back Home
Neděle, 16 Únor 2014 15:00

splněné dětské přáníV pátek 28. února ožije kulturní dům Kaskáda každoroční společenskou akcí, kterou navštěvují nejen lidé z Bíliny, ale i širokého okolí. Zažitou tradicí je, že se výtěžek z plesu věnuje vybrané neziskové organizaci nebo rodině s nemocným dítětem. Letos se organizátorka Petra Junková rozhodla podpořit Splněné dětské přání.


První charitativní ples se v Bílině na severu Čech uskutečnil v roce 2009. Od té doby se tato akce pořádá každoročně, pro místní obyvatele je vítaným zpestřením. Petra Junková nastínila její začátky: „Prvotní myšlenka byla, že se na plese budou scházet studenti tamního gymnázia a jejich přátelé. Netušila jsem vůbec, jaký to bude mít úspěch. V minulosti jsme si organizovali svůj maturitní ples a s našima jsme léta organizovali ples fotbalu, tak jsem to chtěla zkusit.“

Veškerý výtěžek z realizovaných akcí byl vždy využitý k dobročinnému účelu. V minulosti pomohl například Domu dětí a mládeže Bílina k realizaci letního táboru, dětskému oddělení na místní poliklinice, výcviku koní pro nemocné děti z Mostu nebo konkrétně loni malé Terezce. Rodina využila finanční prostředky k nákupu potřebných pomůcek – holčička tak dostala speciální autosedačku v hodnotě necelých 50 tisíc korun, zdravotnické pomůcky, lehátko do vany a speciální výživu.

Junková o historii plesu navíc prozradila: „Každý rok se nám zvyšuje počet zúčastněných. Začínali jsme kolem 130 lidí, minulý rok se zúčastnilo zhruba 300 návštěvníků. Snažím se do programu zapojit převážně bílinské lidi, kapely, zvukaře a děti na vystoupení.“

Pokud se chcete charitativního plesu zúčastnit také, zavítejte poslední únorový den do Bíliny. Akce se uskuteční v Kulturním domě Fontána Bílina od 20 hodin. Vstupné je 150 korun.

Letošní výtěžek z akce bude věnován neziskové organizaci Splněné dětské přání, která plní kulturní sny handicapovaným a nemocným dětem, pomáhá rodinám v prohloubení vzájemných vztahů a s jejich znovu zapojením do společnosti. Občanské sdružení se momentálně snaží pomoci také autistickému Lukáškovi Kantovi. Rodina shání finanční prostředky, aby šestiletému chlapečkovi umožnila důležité léčení v Centru terapie autismu. Pokud byste chtěli pomoci, kontaktujte organizátory Splněného dětského přání na emailu Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript .


 

charitativní ples

 


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!