Kulturní servis Puls

Back Home
Čtvrtek, 13 Únor 2014 17:40

splněné dětské přáníNezisková organizace Splněné dětské přání vyhlásila 15. ledna 2014 další kolo, během něhož umožní vybranému handicapovanému dítěti prožít jedinečný den. Přání dostalo název Staň se muzikálovou hvězdou. Účastník se podívá do zákulisí, seznámí se s protagonisty muzikálu, zazpívá si s patrony Šárkou Markovou a Františkem Pytlounem a samozřejmě se podívá na představení. Na koho se usmálo štěstí tentokrát?


Zážitek z účasti ve 4. kole bude jedinečný nejen díky svému obsahu, ale i proto, že se jedná o jednu z posledních inscenací, které se odehrají – Děti Ráje se letos s divadelním jevištěm rozloučí, v březnu 2014 se uskuteční derniéra. Realizace přání „Staň se muzikálovou hvězdou“ proběhne v sobotu 22. února 2014 v pražském divadle Goja Music Hall.

Organizátoři obdrželi mnoho přihlášek, ve kterých rodiče ve zkratce představili svou ratolest a popsali, proč by se daného kola chtěla zúčastnit. Pokud chtěli děti ukázat skutečnou snahu a zájem, posílali společně s přihláškami i své motivační výtvory jako obrázky, koláže nebo třeba básničky. „Zájem dětí i rodičů nás velmi potěšil. Registrujeme, že zájem o účast v kolech, která připravujeme je čím dál větší, a s tím jde ruku v ruce to, že je i těžší vybrat jednoho účastníka. Z každé zaslané přihlášky máme radost, a když k ní navíc dorazí i nějaký dětský výtvor, pak oceňujeme snahu dvojnásob,“ prozradila zakladatelka Splněného dětského přání Kristýna Šmejkalová.

 

splněné dětské přání


Na otázku, jaká kritéria rozhodují při výběru dítěte, Kristýna odpověděla: „Nahlížíme na výběr z více úhlů. Základním předpokladem je řádně zaslaná a správně vyplněná přihláška, také hledíme na to, zda dítě zaslalo nějaký motivační výtvor. Dále pak hodnotíme jak obtížná je účast v daném kole, zda ji dítě zvládne s ohledem na svůj věk, onemocnění a případná omezení. V některých případech rodiče oslovujeme i s doplňujícími otázkami.“

Závěrem nesmíme zapomenout na to nejdůležitější – prozradit komu rozzáří Splněné dětské přání oči tentokrát. Čtvrté kolo „Staň se muzikálovou hvězdou“ bude věnované 17leté Kristýnce z Litvínova, které lékaři po narození diagnostikovali Downův syndrom. O této slečně víme, že má velmi ráda písničky Michala Davida, je stále usměvavá a velmi přátelská. Pro Kristýnku je zatím tajemstvím, že se jí již brzy splní její velké přání – uslyší své oblíbené songy živě a některé z nich si bude moc se svými patrony zazpívat na pódiu. Organizátorky Splněného dětského přání se společně s natáčecím štábem vydají v příštích dnech do Litvínova, aby jí tuto novinku prozradily osobně. Těšte se na reportáž, již příští týden na portále Kulturní servis Puls.

splněné dětské přání



Text: Mia
Foto: Splněné dětské přání





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

Z Kristýnky se stane hvězda muzikálu Děti Ráje

 

Nezisková organizace Splněné dětské přání vyhlásila 15. ledna 2014 další kolo, během něhož umožní vybranému handicapovanému dítěti prožít jedinečný den. Přání dostalo název Staň se muzikálovou hvězdou. Účastník se podívá do zákulisí, seznámí se s protagonisty muzikálu, zazpívá si s patrony Šárkou Markovou a Františkem Pytlounem a samozřejmě se podívá na představení. Na koho se usmálo štěstí tentokrát?

 

Zážitek z účasti ve 4. kole bude jedinečný nejen díky svému obsahu, ale i proto, že se jedná o jednu z posledních inscenací, které se odehrají – Děti Ráje se letos s divadelním jevištěm rozloučí, v březnu 2014 se uskuteční derniéra. Realizace přání „Staň se muzikálovou hvězdou“ proběhne v sobotu 22. února 2014 v pražském divadle Goja Music Hall.

 

Organizátoři obdrželi mnoho přihlášek, ve kterých rodiče ve zkratce představili svou ratolest a popsali, proč by se daného kola chtěla zúčastnit. Pokud chtěli děti ukázat skutečnou snahu a zájem, posílali společně s přihláškami i své motivační výtvory jako obrázky, koláže nebo třeba básničky. „Zájem dětí i rodičů nás velmi potěšil. Registrujeme, že zájem o účast v kolech, která připravujeme je čím dál větší, a s tím jde ruku v ruce to, že je i těžší vybrat jednoho účastníka. Z každé zaslané přihlášky máme radost, a když k ní navíc dorazí i nějaký dětský výtvor, pak oceňujeme snahu dvojnásob,“ prozradila zakladatelka Splněného dětského přání Kristýna Šmejkalová.

 

Na otázku, jaká kritéria rozhodují při výběru dítěte, Kristýna odpověděla: „Nahlížíme na výběr z více úhlů. Základním předpokladem je řádně zaslaná a správně vyplněná přihláška, také hledíme na to, zda dítě zaslalo nějaký motivační výtvor. Dále pak hodnotíme jak obtížná je účast v daném kole, zda ji dítě zvládne s ohledem na svůj věk, onemocnění a případná omezení. V některých případech rodiče oslovujeme i s doplňujícími otázkami.“

 

Závěrem nesmíme zapomenout na to nejdůležitější – prozradit komu rozzáří Splněné dětské přání oči tentokrát. Čtvrté kolo „Staň se muzikálovou hvězdou“ bude věnované 17leté Kristýnce z Litvínova, které lékaři po narození diagnostikovali Downův syndrom. O této slečně víme, že má velmi ráda písničky Michala Davida, je stále usměvavá a velmi přátelská. Pro Kristýnku je zatím tajemstvím, že se jí již brzy splní její velké přání – uslyší své oblíbené songy živě a některé z nich si bude moc se svými patrony zazpívat na pódiu. Organizátorky Splněného dětského přání se společně s natáčecím štábem vydají v příštích dnech do Litvínova, aby jí tuto novinku prozradily osobně. Těšte se na reportáž, již příští týden na portále Kulturní servis Puls.

 

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!