Kulturní servis Puls

Back Home
Pondělí, 23 Leden 2012 14:00

Vamos al TiroteoKulturní servis Puls vás jako mediální partner srdečně zve na cenami ověnčenou inscenaci Vamos Al tiroteo v podání Compañía Rafaela Carrasco. Chcete-li se nechat svést nekonečnou vášní a divokými rytmy, navštivte 9. února Divadlo Hybernia v Praze.


Plné vášně, svodu a žhavých emocí, takové je hříšné a sexy flamenco, tanec, jehož kolébkou je španělská Andalusie a jenž po staletí mísí španělskou, cikánskou, židovskou, indickou a arabskou kulturu.

Vamos al TiroteoPro ty, kteří exotické rytmy nadevše milují a s chutí podléhají vábení mistrných tanečníků, máme skvělou zprávu. Kulturní servis Puls, vás jako mediální partner, zve 9. února na českou premiéru špičkového flamencového souboru Compañía Rafaela Carrasco. V pražském Divadle Hybernia předvede soubor od 20:00 hodin inscenaci Vamos al tiroteo.

Compañía Rafaela Carrasco byla založena v roce 2002 tanečnicí a choreografkou Rafaelou Carrasco, která dnes patří k nejvýznamnějším představitelkám avantgardního flamenca. Za dobu své existence nastudoval soubor už šestou inscenaci. Představení Vamos al tiroteo, které uvede i v Praze, bylo vůbec poprvé viděno v rámci XV. ročníku flamencovského bienále v Seville v roce 2008, kde získalo nejvyšší ocenění - cenu Giraldillo a zároveň cenu novinářů za nejlepší choreografii.

Vamos al TiroteoVamos al tiroteo vychází z legendární nahrávky z roku 1931, na které dramatik a básní Federico García Lorca doprovází na piano tehdejší flamencovou hvězdu La Argentinu interpretující výběr španělských lidových písní. Na platformě původního záznamu Rafaela Carrasco s neuvěřitelným citem mísí tradici a současnost jako režisérka, choreografka i hlavní taneční hvězda, představuje v dokonalé souhře rozmanité a tvůrčí umělecké představení v doprovodu čtyř tanečníků.

 


Vamos al tiroteo se ve Španělsku stalo kulturní událostí. Nádhernou souhru těl Rafaely Carrasco, Ricarda Lópeze, José Maldonada, Pedra Córdoby a Jonatána Miró doprovází smyslná hudba v podání Pabla Maldonada (piano), José Luise Lópeze (cello), Jesúse Torrese a Juana Antonia Suáreze (kytara) a zpěv Antonia Campose a Gemy Caballero.

Vstupenky na jedinečné představení jsou k dostání v sítích Ticketportal a Ticketpro, na pokladně Divadla Hybernia a u pořadatelů. Cena se pohybuje v rozmezí  od 510 do 1 550 korun. Další zajímavosti se dočtete na oficiálních stránkách www.flamencovpraze.cz.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Agentura A.R.G.O.





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

© 2024 Kulturní servis Puls
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.
Mobile version by Mobile Joomla!